Uusimmat

Huawei julkisti Mate S:n Force Touch -näytöllä

02.09.2015 17:31 Petrus Laine

Huawei on julkaissut IFA 2015 -messuja edeltävässä julkaisuvyöryssä uuden Mate S -älypuhelimen. Mate S jatkaa selvästi Mate7:n jalanjäljissä metallisine runkoineen, vaikka näytön koko onkin pienentynyt.

Mate S on varustettu 5,5-tuumaisella 1920×1080-resoluution AMOLED-näytöllä, jota suojataan 2,5D Gorilla Glass 4:llä. Järjestelmäpiirinä toimii Huawein tytäryhtiön kehittämä Kirin 935, jonka parina on 3 Gt muistia ja mallista riippuen 32 tai 64 Gt tallennustilaa. Puhelimen takapuolelta löytyy optisesti vakautettu 13 megapikselin kamera kaksois-LED-salamalla ja etupuolelta 8 megapikselin kamera omalla salamallaan.

Yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista Mate S:ssä on näytön Force Touch -teknologia. Force Touchin avulla näyttö tunnistaa painalluksen voimakkuuden, ja paikan päältä kuulemamme tiedon mukaan sitä voi käyttää ilmeisesti jopa vaakana. Force Touch ei tule ilmeisesti lainkaan perus- ja premium-malleihin, vaan julkaistaan erillisenä niistä.

Sormenjälkilukijan ominaisuuskirjo on kokenut päivityksen Fingerprint Sense 2.0:n muodossa. Sormenjälkilukija on nyt paitsi nopeampi, sitä voi käyttää myös esimerkiksi selfiekuvien ottoon, valokuvien selaamiseen ja moneen muuhun tehtävään. Myös rystysen kosketuksen näytöllä tunnistava Knuckle Sense on saanut 2.0-päivityksen. Nyt ominaisuuden avulla voi käynnistää ohjelmia piirtämällä halutun kuvion näytölle (esiohjelmoituna esimerkiksi ”c” kameralle ja ”m” musiikille). Rystysellä voi myös rajata haluamiaan alueita kuvista kopioitavaksi ja ottaa tuplanäpäytyksellä kuvankaappauksia videoista.

Huawei Mate S:n strategiset mitat ovat 149,9 x 75,3 x 7,2 millimetriä ja paino 156 grammaa. Reunoiltaan kaarevan etu- ja takapuolen myötä puhelin on reunoiltaan vain 2,65 millimetriä paksu. Akun kapasiteetti on 2700 mAh.

Huawei Mate S saapuu myyntiin kuluvan kuun 15. päivä. Sen perusversio titanium grey- tai mystique champagne -väreissä 32 Gt:n tallennustilalla maksaa 649 euroa. Premium versio prestige gold- tai coral pink -väreissä 64 Gt:n tallennustilalla kustantaa puolestaan 699 euroa. Force Touch versio tulee saataville rajoitetummin ja sen hinnasta ei ole toistaiseksi tietoa. Huawei lupaa tiedottaa asiasta ensi kuun aikana.

Huawei, Lehdistötiedote (BusinessWire)

PhoneArena, Huawei Mate S is official with pressure-sensitive screen and a stylish metal body