UUSIMMAT

Huawei kertoi vuoden 2019 suunnitelmistaan – haluaa syrjäyttää Samsungin valtaistuimeltaan

15.11.2018 22:05 | Muropaketin toimitus | 1

Huawein Länsi-Euroopan kuluttajaliiketoiminnan johtaja on kertonut haastattelussa yhtiön suunnitelmista vuodelle 2019. Haastattelussa nousi esiin muun muassa Huawein halu hyökätä huippuvalmistajien kimppuun ja kammeta Samsung pois valtaistuimeltaan.

Huaweilla jo 18 vuotta työskennellyttä Walter Ji:tä haastatteli saksalainen Android Pit. Ji valittiin vuoden 2016 helmikuussa Huawein Länsi-Euroopan kuluttajaliiketoiminnan johtajaksi.

Haastattelussa Ji kertoo, että yksi Huawein strategioista älypuhelimien huipulle on 10-20 lippulaivamyymälän avaaminen Euroopassa vuoden 2019 aikana. Lippulaivamyymälöiden tuotevalikoimaan saattaa ilmestyä myös muita tuotteita kuin puhelimia, kuten tabletteja ja kannettavia tietokoneita, aivan kuten Kiinassa.

Älypuhelinteknologioista puhuttaessa Ji nosti odotetusti esiin tekoälyn (AI) ja sen yhteydessä nopeamman 5G-teknologian, jonka yleistymisellä on ratkaiseva rooli tekoälyn hyödyntämisessä yhä monipuolisemmin. Nykyisten verkkojen aikana suurin osa tekoälylaskennasta on tehtävä puhelimessa, kun nopeammilla verkoilla osa laskentakuormasta voitaisiin siirtää pilveen. Ji:n mukaan tekoälystä on tällä hetkellä eniten hyötyä valokuvauksessa ja akkukeston optimoinnissa.

Älypuhelinten kamerat olivat myös Ji:lle tärkeä aihe. Huawein ensimmäinen kolmen takakameran puhelin Huawei P20 Pro julkaistiin aiemmin tänä vuonna ja myös valmistajan uusimmassa Mate 20 -sarjassa on käytössä kolme takakameraa.

”Ensi vuoden aikana innovoimme varmasti vielä enemmän kamerateknologiaan. Nykyisissä puhelimissamme on kolme kameraa, ensi vuonna niitä on luultavasti neljä,” Ji kertoi. ”Kolmin- tai viisinkertainen zoom ei ole riittävä, mutta kymmenkertainen zoom tasaisella laadulla, se olisi ainutlaatuista! Näitä asioita me tutkimme ja luvassa saattaa olla yllätyksiä.”

Haastattelussa kävi myös ilmi, että halpaluurit eivät ole Huawein suunnitelmissa, sillä niiden kanssa ei voida taata hyvää käyttäjäkokemusta, mikä olisi riski Huawein brandille. Ji tyrmää myös Android One -ohjelmiston. Joillakin markkina-alueilla tehtyjen kokeilujen jälkeen on käynyt selväksi, että Huawein asiakkaalle Android One -luurit eivät maistu ja yhtiö aikoo edelleen luottaa omaan EMUI-ohjelmistoonsa.

 

Keskustelu

Jos EMUI olisi edes käytettävä, Huaweita varmaan ostaisi useampi ihminen. Tai jos se ei olisi suora kopiointi iOSista niin se voisi jopa toimiakin ja olla mukava käyttää. Huawei on yksi niistä, joiden toivoisin käyttävän Android Onea hyödyksi, sillä heidän ROM ei tunnu tuovan paljoakaan hyvää, mutta pirusti huonoa.

Muropaketin uusimmat