UUSIMMAT

Huawei kiertää Yhdysvaltojen asettamia kaupparajoitteita 4G-järjestelmäpiirien avulla

07.09.2021 08:32 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltojen asettama kauppakielto estää Huaweita ostamasta 5G-teknologiaa, mutta vain 4G-yhteyksiä käyttävät järjestelmäpiirit eivät ole kiellettyjen komponenttien listalla.

Mobiilivuotaja Digital Chat Stationin mukaan Huawei aikoo käyttää keskiluokan puhelimissaan Qualcomm Snapdragon 778G:n 4G-versiota. Lippulaivamalleihin tiensä löytää tehokkaampi Snapdragon 898, joskin edelleen vain 4G-yhteyksillä varustettuna. Aiheesta kertoi Gizchina.

5G:n puuttuminen saattaa harmittaa joitain Huawein puhelimien käyttäjiä, mutta toistaiseksi 4G-yhteensopivien järjestelmäpiirien hankkiminen on kaupparajoituksista kärsivälle valmistajalle ainoa tapa hankkia järjestelmäpiirejä puhelimiinsa. Vaikka Huawei osaakin suunnitella omia Kirin-järjestelmäpiirejään, vaatii niiden valmistusprosessi edelleen yhteistyötä muiden yritysten kanssa – ja sitä myötä ovat pakotteiden alaisia.

Huawein aiemmin julkistamissa P50 ja P50 Pro -lippulaivoissa hyödynnetään niin ikään 4G-yhteensopivia Qualcomm Snapdragon 888- ja Kirin 9000 -järjestelmäpiirejä.