UUSIMMAT

Huawei P10 julkaistaan näillä näkymin maalis-huhtikuussa

10.01.2017 17:41 | Muropaketin toimitus

Huawein toimitusjohtajan Yu Chengdong on lupaillut uudelle P10:lle julkaisun maaliskuulle tai huhtikuulle, kertoo The Android Soul. Chengdon on samassa yhteydessä luvannut, että puhelimessa tulee olemaan kaareva näyttö.

Tulevat P10 ja P10 Plus ovat olleet useiden huhujen kohteena, joista TaskuMuro kertoi jo marraskuussa. Puhelinmalleista löytyy todennäköisesti Kirin 960 -järjestelmäpiiri, joka on varustettu neljällä Cortex-A73-prosessoriytimellä ja neljällä virtapihillä Cortex-A53-ytimellä. GPU:na toimii Mali-G71 MP8.

Uusimmat huhut ennakoivat puhelimille kuutta gigatavua keskusmuistia. Ensimmäisissä vuodoissa marraskuussa puhuttiin jopa 256 gigatavun tallennustilasta, ja tuore kuvavuoto näyttäisi vahvistavan tämän tiedon.

Vuotojen perusteella uskotaan myös, että uutuuksista löytyy näyttöpaneeliin integroitu sormenjälkitunnistus ja tuki langattomalle lataamiselle. Edellisestä P9-lippulaivasta tuttu Leican tuplakamera tekee todennäköisesti paluun.

Uusi P10 esiintyi vastikään myös Android Headlinesin uutisoimassa kuvavuodossa, joka vahvistaisi huhutut speksit ja antaisi osviittaa puhelimen ulkonäöstä. Näyttäisi siltä, että puhelimen takaa löytyisi sormenjälkitunnistin ja edestä fyysinen kotinäppäin. Nämä antavat aihetta epäillä huhuja näyttöön integroidusta sormenjälkitunnistuksesta, mutta varmuuden tiedoista saa vasta Huawein julkistaessa puhelimen virallisesti.

Vuodot lupailevat puhelimen tulevan markkinoille Android 7.0 -käyttöjärjestelmällä, joten päivitys 7.1.1-versioon tulisi vasta myöhemmin. P10- ja P10 Plus -mallien lisäksi myyntiin on tulossa P10 Lite ja kaksi muuta Huawein puhelinta, jotka tunnetaan tällä hetkellä vain koodinimillä Vicky ja Victoria.