UUSIMMAT

Huawei P8 Liten pressikuvat esiintyvät vuorostaan vuodossa?

02.04.2015 14:54 | Juha Kokkonen

P8Lite

Uutisoimme toissapäivänä Huawein tulevasta P8-mallista, jonka kuvat ja tietoja oli päässyt vuotamaan julki kiinalaisten viranomaisten toimesta. P8:aa ei välttämättä julkaista kuluvan kuun 15. päivä yksin, sillä nyt Twitter-kuvavuodon kohteena on P8 Liteksi väitetty puhelin. Sen sanotaan olevan nimensä mukaisesti P8:n karsittu versio ja laitteen ulkonäkö muistuttaa kuvien perusteella hyvin paljon isoveljeään. Eroja löytyy lähinnä yksityiskohdista, kuten sensoreiden ja kameran salamavalon sijoittelusta.

P8 Lite

Vuotaneiden kuvien sanotaan olevan Huawein virallisia pressirenderöintejä ja niiden kerrotaan olevan peräisin eurooppalaiselta Huawein kanssa yhteistyössä toimivalta jakelijalta. Kuvissa esiintyy metallikuorisen puhelimen tumma ja valkoinen versio edestä ja takaa. Kuvien oikeellisuuteen kannattaa kuitenkin suhtautua pienellä varauksella.

Huhujen mukaan P8 Litestä löytyy viisituumainen 720p-näyttö, 1,2 GHz maksimikellotaajuudella toimiva kahdeksanytiminen Kirin 620 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, dual-SIM-korttipaikat 13 megapikselin takakamera ja viiden megapikselin etukamera sekä Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmä EMUI-käyttöliittymällä. Hinnan huhutaan asettuvan noin 250 euron luokkaan.

Twitter, @rquant – Huawei P8 Lite