UUSIMMAT

Huawei P9 esiintyy kuvavuodossa suojakuorilla peitettynä

01.03.2016 09:37 | Juha Kokkonen

p9incase

Huawein P9-älypuhelin on ollut huhujen kohteena jo viime syksystä asti, mutta tiedot sen MWC:ssä tapahtuvasta julkaisuista osoittautuivat viime viikolla vääriksi. Tuoreet kiinasta peräisin olevat vuotokuvat kuitenkin vihjaavat, että P9:n julkaisu lähenee.

p9frame

Uudet kuvat ovat peräisin kahdesta eri lähteestä. Toisissa kuvissa puhelimen päällä on peittävä musta suojakuori ja toisessa esiintyy pelkkä laitteen metallikehys. Suojakuorikuvissa näkyvät kolme aiemmista kuvavuodoista tuttua seikkaa – kaksoiskamera, pitkulainen kaksois-LED-salama ja laser-tarkennuksen linssi sekä takakuoreen sijoitettu sormenjälkitunnistin. Toisessa kuvasarjassa esiintyvä metallikehys on puolestaan selvästi edeltäjämallia pyöristetympi, joka lupailee hyvää ainakin käyttömukavuuden suhteen.

Huawei P9:n ominaisuuksiin on huhuttu kuuluvan 5,2-tuumainen QHD-näyttö, Kirin 950 -järjestelmäpiiri, 4 tai 6 Gt RAM-muistia ja kahden kameran kuvausratkaisu. Tuoreiden huhujen mukaan P9:n julkaisu saattaa tapahtua 9. maaliskuuta Berliinissä. Nettiin on vuotanut Huawein logoilla varustettu kiusoittelukuva, jossa kaadetaan olutta lasiin ja jonka alareunassa mainitaan paikka ja päivämäärä (9.3. Berliini).

TechTastic, Foto toont achterkant van Huawei P9 met twee camera’s

CNBeta (kiinaksi)