Uusimmat

Huawei P9 iFixitin purettavana – kilpailijoitaan helpompi korjattava

09.05.2016 15:19 Juha Kokkonen

ifixit-huawei-p9-1-090516

iFixit on tällä kertaa purkanut osiin Huawein tuoreen P9-huippumallin, joka testattiin hiljattain myös TaskuMuron toimesta.  Artikkelissa puhelin puretaan tuttuun tapaan osiin ja tutustutaan sen komponentteihin sekä rakenneratkaisuihin.

ifixit-huawei-p9-3-090516

Alapäädyssä sijaitsevien kahden ruuvin avaamisen jälkeen P9:n sisäosa irtoaa varsin helpon näköisesti metallisesta takakuoresta, sillä laitteen rakenteessa ei ole käytetty ikävän nykytyylin mukaisesti liimaa. Akku, piirilevy, näyttö sekä lähes kaikki komponentit ovat kiinni muovia ja metallia yhdistävässä välirungossa. Akun irrottaminen on tehty helpoksi vetämällä irtoavien tarraliuskojen avulla. Lämmön siirtyminen muistipiireiltä ja järjestelmäpiiriltä välirunkoon tapahtuu lämpötahnan avustuksella. Mielenkiintoisimpiin yksittäisiin komponentteihin lukeutuu kaksois-takakamera, joka on paketoitu yhtenäiseen kotelointiin ja joka on helposti irrotettavissa.

ifixit-huawei-p9-2-090516

Korjattavuusarvosanaksi iFixit antaa P9:lle kohtalaisen hyvän 7/10 pistettä. Huonoina puolina näyttöasetelma on yksi yhteen sulautettu kokonaisuus ja sen irrottamiseksi on purettava lähes koko puhelin. Lisäksi laitteen sisuksissa on käytetty Applen tuotteista tuttuja epäkäytännöllisiä pentalobe-ruuveja, joiden avaamiseen tarvitaan erikoismeisseli. Kehuja ansaitsevat puolestaan järkevät johdotukset, jousikontaktit, vähäinen liiman käyttö, helpohkosti vaihdettava akku sekä modulaariset komponentit. P9 on hyvä esimerkki siitä, miten myös nykyaikainen solakka puhelin voi olla kohtalaisen helppo korjattava.