Uusimmat

Huawei vakuuttelee nano-muistikorteilla olevan mahdollisuus uudeksi standardiksi

18.10.2018 18:46 Muropaketin toimitus

Huawein ehkä yllättävin veto Mate 20 -puhelimien julkistustilaisuudessa oli yhtiön kehittelemien uusien nano-muistikorttien esittely. Yhtiö on sen jälkeen joutunut painottamaan uuden muistikorttistandardin mahdollisia hyötyjä.

Isoin este nano-muistikorttien yleistymisessä on tietenkin se, että uudet muistikortit ovat Huawein patentoimia. Lisäksi toistaiseksi ei ole muita puhelinmalleja, jotka tukisivat uusia muistikortteja. Huaweilla on kuitenkin suunnitelmissa myydä adaptereja, joiden avulla nano-muistikortit toimivat myös microSD -muistikorttipaikoissa.

Huawein Richard Yu on kuitenkin luottavainen, että muutkin valmistajat alkavat tekemään omia versioitaan uusista muistikorteista. Yu mainitsi lisäksi Androidauthoritylle, että muutkin valmistajat ovat harkinneet uusien muistikorttien käyttöä laitteissaan. Hän ei kuitenkaan kertonut mistä valmistajista olisi kyse.

Ensimmäiset Huawein Mate 20 -puhelimien mukana esitellyt nano-muistikortit ovat kapasiteetiltaan 128 ja 256 gigatavua ja pystyvät siirtonopeudessa enintään 90 megatavuun sekunnissa.