Uusimmat

Huawein älypuhelimien markkinaosuus Suomessa noussut yli 20 %:iin

31.05.2016 10:50 Juha Kokkonen

huaweimwc

Huawein eilen julkaiseman tiedotteen mukaan yrityksen älypuhelinmyynti on kasvanut Suomessa viimeisen vuoden aikana hurjat 512 %. Kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Huawein osuus Suomen älypuhelinmarkkinoista oli 21,5 %. Pohjoismaista kasvu oli suurinta juuri Suomessa. Tilastotiedot ovat peräisin markkinatutkimusyhtiö GfK:n POS (Point of Sale) -mittauksista.

Huawein kerrotaan onnistuneen strategiassaan keski- ja high-end-hintaluokan laitteiden osalta. Suosituin yrityksen malli Suomessa on ollut elokuussa lanseerattu Honor 7 ja myös uuden P9-mallin myynnin kerrotaan lähteneen hyvin käyntiin. Yleisesti 5,0-5,5-tuumaisten laitteiden suosion kerrotaan kasvaneen Pohjoismaissa merkittävästi. Huawei on varmasti onnistunut poimimaan Suomessa itselleen myös runsaasti vanhoja Lumia- ja Nokia-käyttäjiä.

Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan Huawein maailmanlaajuinen markkinaosuus nousi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 8,2 %:iin, kun vielä vuotta aiemmin se oli viisi prosenttia. Huawein oman osavuosikatsauksen mukaan toimitusmäärät kasvoivat 44 % ja liikevaihto 61 %, samalla kun älypuhelinmarkkinoiden yleinen kasvu käytännössä pysähtyi.

TaskuMuro testasi Honor 7 -puhelimen viime syksynä ja P9-mallin viime kuussa.