Uusimmat

Huawein EMUI-käyttöliittymän 5.0-versiota odotetaan julkaistavaksi syksyllä

22.06.2016 09:48 Pekko Lainiala

huawei-emui-41-ensituntumat-3

GsmArena kertoo alun perin hollantilaislähteestä liikkeelle lähteneestä tiedosta, jonka mukaan Huawein EMUI (Emotion UI) -käyttöliittymän seuraava suurempi päivitys versionumeroon 5.0 tulisi tapahtumaan syksyn 2016 aikana.

EMUI on aikaisemmin saanut etenkin puhtaaseen Android-kokemukseen tottuneilta käyttäjiltä tiukkaa palautetta, mutta nyt pinnalle nousseiden tietojen myötä myös puristit voivat mahdollisesti saada mieleisensä käyttöliittymän.

Luvassa on tiettävästi täysin uudistettu käyttöliittymä, joka vastaisi enemmän puhdasta Androidia samalla ollen enemmän myös länsimaisen asiakkaan mieleen. Ehkäpä suurimpana ”ongelmana” EMUI:n kohdalla on pidetty erillisen sovellusvalikon puuttumista, joten on mielenkiintoista nähdä, voitaisiinko sovellusvalikko tuoda tarjolle esimerkiksi erikseen päälle asetettavana ominaisuutena. Vaikka Huawei onkin tiettävästi siirtymässä vakio-Androidin suuntaan, on luvassa kuitenkin toimintoja ja kustomointimahdollisuuksia, jotka ovat tuttuja aiemmista EMUI-versioista.

Q3/2016-ajanjaksolle osuva julkaisu sopisi hyvin Berliinin IFA-messuihin ja EMUI 5.0 saatetaankin nähdä kyseisten messujen aikana esimerkiksi Mate-sarjan laitteen yhteydessä.

Pekko Lainiala

Muropaketin uusimmat