UUSIMMAT

Huhu: AMD palaa mobiilimaailmaan MediaTekin kumppanina

10.03.2015 15:43 | Petrus Laine

Menneiden aikojen ehtymätön enemmän tai vähemmän luotettavien huhujen lähde, Fuad Abazovicin Fudzilla, kertoo saaneensa tietää Mobile World Congressissa AMD:n paluusta mobiilipiireihin. Omia piirejä AMD ei ole huhun mukaan kuitenkaan tekemässä, vaan kyse on lisensointisopimuksesta toisen piirivalmistajan kanssa.

Fuadin lähteiden mukaan AMD palaisi mobiilimaailmaan samoissa merkeissä kun se sieltä lähti: grafiikkaohjainten suunnittelijana ja lisensoijana. Uusi kumppani on huhujen mukaan MediaTek, joka ottaisi käyttöönsä AMD:n Graphics Core Next -arkkitehtuuriin perustuvan mobiilikäyttöön optimoidun grafiikkaohjaimen. MediaTek ja AMD eivät ole suostuneet kommentoimaan asiaa virallisesti.

Viimeksi AMD:n suunnittelemia grafiikkaohjaimia oli käytössä 2010 julkaistussa Freescale i.MX535 -järjestelmäpiirissä ja 2007 julkaistuissa Qualcomm Snapdragon -järjestelmäpiireissä. Sekä i.MX535 että lukuisat eri Snapdragon-mallit käyttivät AMD:n Z430-grafiikkaohjainta, jonka Qualcomm nimesi uudelleen Adreno 200:ksi ostettuaan AMD:n Imagineon -mobiiliosaston.

Fudzilla, MediaTek to license AMD graphics

Muropaketin uusimmat