UUSIMMAT

Huhu: Android M sisältää tuen sormenjälkilukijoille

22.05.2015 12:29 | Pekko Lainiala

Kerroimme aiemmin tässä kuussa, että Androidin seuraava versio tullaan oletettavasti esittelemään toukokuun 28. päivänä järjestettävässä I/O-konferenssissa. Nyt uudesta versiosta on alkanut kuulua ensimmäisiä huhuja, sillä Buzzfeedin ja Ars Technican saamien tietojen mukaan Android M sisältäisi tuen sormenjälkilukijoille.

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että salasanoista voitaisiin enenevässä määrin luopua ja käyttäjät voisivat kirjautua lempiohjelmiinsa sormenjäljellään. Uusi ominaisuus toisi myös sen helppouden myötä sormenjälkilukijat yhä useampaan Android-laitteeseen.

Android-puhelimista on aiemminkin löytynyt sormenjälkitunnistimia, mutta ns. puhdas Android ei ole suoraan tukenut niitä. Tämä herättääkin kysymyksiä siitä, että missä laitteessa tämä tuki tultaisiin ensimmäisenä näkemään. Luultavimmin luvassa ei ole erityistä laitetta tätä ominaisuutta esittelemään, joten ominaisuus tulisi käyttöön ilmeisesti seuraavissa Nexus-puhelimissa mikäli huhut pitävät paikkansa. Google on kieltäytynyt kommentoimasta asiaan liittyen, joten huhujen todenperäisyys varmistuu vasta ensi viikolla.

Ars Technica, Google Tracker 2015 (I/O edition): Android M, Chromecast 2, and lots more
Buzzfeed, Google Adding Fingerprint Authentication To Next Version of Android

Muropaketin uusimmat