Huhu: Apple muuttaa iPhonen perusrakennetta ja valmistustapaa radikaalisti

10.01.2017 15:51 | Muropaketin toimitus | 4

Ennakkotiedot iPhonen kymmenvuotisjuhlamallista tarkentuvat jatkuvasti, kun puhelimen julkaisupäivä lähestyy. Digitimes on nyt onkinut tietoja uuden puhelimen rungon rakenteesta.

Perinteisesti puhelimen metallirunko on valmistettu CNC-jyrsimällä alumiinista. Uusi iPhone perustuu kuitenkin Digitimesin tietojen mukaan aivan erilaiseen valmistusprosessiin.

Alumiinisen takakuoren sijasta puhelimessa on kaksi lasilevyä, ja metallia löytyy vain kehyksestä niiden reunoilta. Applen iPhone 4 -puhelimen ajoista muistuttavan metallikehyksen valmistusprosessi perustuu metallitaontaan. Sen avulla säästetään niin aikaa kuin puhelimen valmistuskulujakin. Sisäpiirin vuotajan tietojen mukaan metallirungon valmistuskustannukset ovat korvaavalla menetelmällä jopa 30–50% pienemmät verrattuna CNC-jyrsintään.

Applen tämänhetkiset metalliosat tulevat Catcher Techonologyltä ja Casetekiltä. Digitimesin tietojen mukaan yhteistyö kummankin yrityksen kanssa jatkuu lähes entisellään. Esimerkiksi metallikehystä pitää vielä jatkokäsitellä CNC-koneilla.

Apple on myös solminut sopimuksen yhden alihankkijan kanssa puhelimen kasaamisesta lopulliseksi tuotteeksi. Aiempia Applen puhelimia koonneet Foxconn ja Pegatron saavat nyt rinnalleen myös Wistron.

Keskustelu

Toivottavasti tällä kertaa koko paska ei hajoa yhtä helposti kuin iPhone 4 ja 4s -mallit :D

Jep, ne säästöt taitaa jäädä katteeseen. Tuleekohan #bendgate2

Applehan se itse lanseerasi tämän unibodyksi kutsumansa rakenteen ja toitotti sen ylivertaisuutta näihin palapeleihin verrattuna. Taas sellaisia päätöksiä, joita taika-Steve ei olisi koskaan varmasti tehnyt. Voihan tätä muutosta silti perustella myös ulkonäöllisillä seikoilla, sillä unibody-rakenne on huono puhelimen sisällä oleville antenneille, ja niiden takia asennetut muoviraidat näyttävät aika rumilta.

Muropaketin uusimmat