Uusimmat

Huhu: Applen 4-tuumaisen puhelimen nimeksi iPhone SE

27.02.2016 11:05 Pekko Lainiala

iphone5SE_piirrustukset_27022016

Applen 4-tuumaista uutuusmallia on jo pitkään pidetty melko varmana tietona, ja sen esittelytilaisuuden oletetaan tapahtuvan ensi kuun puolessa välissä. Aiemmin laitteellle on povattu muun muassa iPhone 5s- tai iPhone 6 -henkistä ulkonäköä ja iPhone 5s- malliin verrattaessa parempaa suorituskykyä.

Nyt Apple-uutisointiin keskittyneet sivustot ovat kuitenkin saaneet tietoonsa uuden huhun laitteen nimeämiseen liittyen. Aiemmin on arvuuteltu muun muassa iPhone 6C- ja iPhone 5se -nimien välillä, mutta nykytiedon perusteella yhtiö pudottaisi nimestä numeron kokonaan pois, ja laite tuotaisiin markkinoille nimellä iPhone SE (huom. isot kirjaimet vrt. kaikki muut iPhonet). SE juontaa juurensa tiettävästi sanoista Special Edition.

Taustalla voi olla esimerkiksi se, että tietyn numeron sisällyttäminen nimeen asettaisi laitteen kuluttajien silmissä jonkin tietyn sukupolven kohdalle. Applen suunnitelmissa saattaa olla myydä tätä nykytrendin vastaista neljän tuuman näytöllä varustettua mallia pidempäänkin, joten pelkistetty nimi tuntuu sinänsä järkevältä.

Uutiskuvaksi on valittu mobiilialan vuotoja tehtailevan OnLeaksin vuotamat kaksi piirustusta, joiden kerrotaan olevan kaksi vaihtoehtoa, joita Apple on harkinnut iPhone SE:n mitoiksi ja ulkonäöksi.

9To5Mac, Apple likely to drop the ‘5’, call new 4-inch model the ‘iPhone SE’
OnLeaks Twitterissä, Two prototypes of the new 4″ iPhone were tested by Apple