Huhu: Microsoft lopettaa Lumioiden myynnin joulukuussa

12.09.2016 14:17 | Petrus Laine

lumia950_10

Microsoftin Lumioiden elämä puhelinmarkkinoilla ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Windows-puhelinten markkinaosuus on etenkin Androidin dominoimalla markkina-alueella enää puolen prosentin tietämillä, eikä parannusta ole näköpiirissä. Tuoreen huhun mukaan Microsoft on vihdoin päättänyt virallisesti lyödä naulat Lumian arkkuun, ja lopettaa puhelinten myynnin vielä kuluvan vuoden aikana.

WinBetan anonyyminä pysyttelevän Microsoft-lähteen mukaan yhtiön tavoitteena on saada lopetettua Lumioiden myynti tämän vuoden joulukuussa. Tukea ajatukselle antaa jatkuvasti paranevat tarjoukset puhelimista, jotka voivat kieliä varastojen loppuunmyymisestä ennen myyntien virallista lopettamista. Saman sivuston saamien raporttien mukaan Microsoft on myös siirtänyt Microsoft Store -kaupoissaan Windows-puhelimia syrjemmälle muiden laitteiden tieltä.

Vaikka huhut pitäisivät paikkaansa, ja Microsoft lopettaisi Lumia-tuotelinjastonsa, sen ei pitäisi vielä tietää loppua Windows-puhelimille. Vuoden 2017 alkupuolella julkaistavan Redstone 2 -päivityksen on kerrottu jo aiemmin keskittyvän etenkin Windows 10 Mobile -alustaan, ja yhtiö on toistanut useampaan otteeseen keskittyvänsä jatkossakin Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmään. Lumiat tullee korvaamaan jo pitkään huhuttu ja käytännössä myös Microsoftin työntekijöiden toimesta tavalla tai toisella varmistettu Surface Phone -puhelin tai -puhelinsarja. Nähtäväksi jää, milloin Surface Phone saapuu markkinoille, ja keskittyykö se vielä aiempaa enemmän nimenomaan yritysasiakkaisiin, vai myös kuluttajiin.

Muropaketin uusimmat