UUSIMMAT

Huhu: Nexus-käyttäjille mahdollisuus tallentaa kuvia rajattomasti täydellä laadulla

29.05.2016 22:10 | Pekko Lainiala | 2

nexus_5x_yhteenveto

Android-uutisointiin keskittyvä sivusto Android Police on tehnyt katsauksen Googlen Kuvat-sovelluksen tulevaan päivitykseen, joka kantaa versionumeroa 1.21.0. Sivusto on tarkastellut APK-paketin sisältöä ja löytänyt siitä viittauksen, joka miellyttänee Nexus-laitteiden omistajia.

Android Police uskoo, että jatkossa Nexus-laitteiden käyttäjät saavat käyttöönsä muita paremman edun, sillä luvassa on tiettävästi mahdollisuus tallentaa kuvia ja videoita alkuperäisessä muodossa rajattomasti. Google on tähän mennessä rajoittanut ominaisuutta siten, että kuvista alle 16 megapikselin ja videoista alle 1080p-laatuiset sisällöt tallennetaan rajattomasti pilvipalveluun. Huomion arvoista on kuitenkin se, että vaikka ennenkin alle 16 megapikselin kuvat ovat tallentuneet rajoituksetta ”High quality”-asetuksella, on niihin kohdistettu tiedostokokoa pienentäviä toimenpiteitä.

Tuoreimmat Nexus-puhelimet (Nexus 5X & Nexus 6P) kykenevät kuvaamaan 4K-videota, joten tiettävästi myös videot tallentuisivat jatkossa täydellä laadulla ongelmitta. Päivitys ei ole vielä yleisessä jakelussa, joten täyttä varmuutta ei Nexus-käyttäjien etuoikeudesta vielä ole. Mahdollisena voidaan pitää myös sitä, että ominaisuus esiteltäisiin vasta vuoden 2016 Nexus-puhelimien julkaisun yhteydessä.

Keskustelu

Tai jos Nexus puhelimet pakkaa kuvat jo suoraan oikeaan muotoon jolloin niitä ei tarvitse muuntaa? Arvailua tämäkin.

Muropaketin uusimmat