Huhuja: LG G6 saapuu odotettua aiemmin, Xiaomi Mi 6 ja Samsung Galaxy S8 myöhemmin

27.12.2016 12:51 | Muropaketin toimitus

Modulaarinen LG G5 oli valmistajalleen todellinen pettymys myyntilukujen osalta. Seuraavan sukupolven G6-luurin julkistusta onkin ETnewsin tietojen mukaan aikaistettu, jotta LG ehtisi mallinsa kanssa markkinoille ennen kilpailijoita.

Edelliset G-sarjalaiset on saatu kauppoihin maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa, mutta G6 saapuu myyntiin huhujen mukaan jo helmi-maaliskuun vaihteessa. Kyseessä voi olla todellinen elämän tai kuoleman kysymys LG:n puhelinpuolelle, sillä sen älypuhelimet ovat tuottaneet yritykselle tappiota kuusi viimeistä kvartaalia. Hyvissä ajoin ennen kilpailijoita markkinoille ehtiminen voisi parhaimmillaan kääntää koko ensi vuoden tuloksen plussan puolelle.

LG G6 ei tiettävästi ole enää modulaarinen, mutta sen on huhuttu olevan ainakin vedenpitävä ja langattomasti ladattava. Ensimmäiset renderöidyt kuvat uutuudesta käsiinsä saaneen Androidauthorityn tietojen mukaan G6 on varustettu 5,2–5,5-tuumaisella QHD-resoluutioisella näytöllä, Snapdragon 821- tai 830-järjestelmäpiirillä 4–6 gigatavulla keskusmuistia ja LG V20 -mallissa nähdyllä tuplakameralla.

Samaan aikaan LG:n kilpailijoiden tilanne näyttää ikävältä. Sekä Samsung S8 että Xiaomi Mi 6 julkaistaan puolestaan ennakoitua myöhemmin. Xiaomin lippulaivamallin piti olla valmis helmikuun lopussa, mutta Androidpure ennustaa julkistuksen lykkääntyvän huhtikuulle. Syynä lykkäykselle on Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, joka ei vieläkään ole valmis. Samaa Snapdragonia aiotaan käyttää myös Samsung Galaxy S8 -puhelimessa, jonka julkistusta joudutaan myös lykkäämään samasta syystä.