Uusimmat

Huhujen mukaan Qualcomm aikoo kääntyä TSMC:n puoleen kolmen nanometrin prosessilla valmistettavien sirujen kanssa

24.02.2022 12:13 Muropaketin toimitus

Huhujen mukaan Qualcomm aikoo suosia TSMC:n kolmen nanometrin prosessilla valmistamia siruja Samsung Foundryn tuottamien sirujen sijaan.

Qualcomm on sisäpiirin mukaan siirtänyt jo nyt osan neljän nanometrin prosessilla valmistettavien Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirien tuotannosta TSMC:n käsiin, kertoo The Elec.

Syynä tähän on huhujen mukaan se, ettei valmistusprosessi ole tuottanut Samsung Foundryn käsissä toivottua määrää toimivia siruja. Tavallisesti sirujen toimivuusaste on vähintään 80–90 prosenttia, mutta Samsung Foundryn kohdalla se on jäänyt noin 35 prosenttiin. Myös Samsungin omien Exynos 2200 -järjestelmäpiirien tuotanto on kärsinyt samoista ongelmista.

Koska jo neljän nanometrin sirujen tuotanto on ollut hankalaa, haluaa Qualcomm siirtää haastavamman kolmen nanometrin prosessilla tapahtuvan tuotannon TSMC:n käsiin. Toisaalta myös TSMC on kohdannut vaikeuksia kolmen nanometrin prosessin kanssa. Samsung Foundry jatkaa seitsemän nanometrin prosessilla tapahtuvien sirujen valmistusta.