Uusimmat

Huomenna julkaistavan HTC 10:n esittelyvideo ja tekniset tiedot vuotivat ennakkoon

11.04.2016 17:32 Petrus Laine

HTC 10

HTC tulee julkaisemaan uuden lippulaivapuhelimensa huomenna. HTC 10:n lanseerausvideo ehti kuitenkin vuotamaan verkkoon jo ennakkoon.

Video ei valitettavasti paljasta mitään puhelimen teknisistä ominaisuuksista, vaan keskittyy puhelimen muotoiluun ja yksityiskohtiin kuten timanttileikattuihin reunoihin. Kaikeksi onneksi hollantilaisen GSMHelpdesk-blogin pitäjillä on ilmeisesti jo itse laite hallussaan, sillä blogi postauksessa esiintyy kuvia aidosta laitteesta sekä sen tekniset tiedot.

GSMHelpdesk-blogin mukaan HTC 10:ssä on 5,2-tuumainen 2560×1440-resoluution S-LCD-näyttö, jonka alapuolella on sormenjälkilukijana toimiva kotipainike sekä kaksi kapasitiivista painiketta. Puhelimen sisältä löytyy Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 4 gigatavua muistia. Tallennustilaa on mallista riippuen 32 tai 64 Gt, ja sitä voidan laajentaa microSD-kortilla.

Puhelimen takapuolelta löytyy valovoimaisella f/1.8-aukkosuhteella varustettu 12 megapikselin UltraPixel-kamera. Kameran tukena on optinen kuvanvakain ja laser-tarkennus, ja se osaa tallettaa kuvat myös RAW-formaatissa. Videotallennuksessa kamera pystyy 4K-tarkkuuteen, jonka lisäksi puhelin kykenee tallentamaan äänet 24-bitin tarkkuudella. Etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä, ja se on älypuhelinhistorian ensimmäinen optisella kuvanvakaimella varustettu etukamera.

Blogin mukaan puhelimesta löytyy stereokaiuttimet, vaikka se ei ilmeistä olekaan kuvissa. Ilmeisesti toinen kaiuttimista on puhelimen alalaidassa, ja toinen samassa paketissa kuulokkeen kanssa. HTC:n kerrotaan kutsuvan kaiuttimia BoomSound HiFi edition -kaiuttimiksi, ja blogin mukaan ne tuottavat parempitasoista ääntä kuin HTC One M9:n kaiuttimet. Puhelimen akun kapasiteetti on 3000 maH ja sitä ladataan odotetusti USB Type C -liitännällä.