Uusimmat

Hyödyllisiä ja hauskoja lisätyn todellisuuden sovelluksia puhelimille

07.09.2019 10:05 Muropaketin toimitus

Lisätylle todellisuudelle (augmented reality, AR) löytyy muitakin sovellutuksia kuin koiran korvien lisääminen omaan selfieen tai Pokémon Go -pelaaminen. Sovelluskehittäjät etsivät jatkuvasti uusia käyttötapoja futuristiselle teknologialle.

Yksi lisätyn todellisuuden kätevä ja hiljalleen tarkemmaksi kehittyvä käyttötapa on mittaaminen. Sekä Applella että Googlella on Measure-niminen sovellus, joka osaa arvioida todellisen maailman mittoja älypuhelimen kameran avustuksella.

Huonekalukaupoilla käyminen voi sekin helpottua. On nimittäin mahdollista sijoittaa ostettava huonekalu omaan asuntoonsa ainakin Ikea Place -sovelluksen avulla (Apple, Google). ColorSnap Visualizer -sovelluksella (Apple, Google) voi puolestaan ihmetellä, miltä asunto näyttäisi maalattuna eri väreillä.

Lisätty todellisuus mahdollistaa myös erilaiset avustavat oppimistyökalut. Käyttötapoja voisi olla esimerkiksi nimikylttien liittäminen tähtitaivaan kappaleiden viereen tai auton moottorin hajottaminen osiin AR-sovelluksen avulla.

Muita käyttötapoja AR-teknologialle ovat taiteen luominen arkipäiväisiin ympäristöihin tai tatuointien testaaminen InkHunter-sovelluksella (Apple, Google). AR Gps -navigointisovellus näyttää opastuksen videokuvan päällä. Samanlainen ominaisuus on tulossa myös Google Maps -sovellukseen.

Tulevaisuudessa tullaan näkemään myös yhä innovatiivisempia pelejä, jotka hyödyntävät lisättyä todellisuutta. Näistä voisi mainita Knightfall-pelin (Apple, Google), joka luo kolmiulotteisen maailman vaikkapa olohuoneen pöydälle.