Hyvästit päivityksille ja sovelluskaupalle – Google estää Huaweilta Androidin tärkeiden osien käytön

20.05.2019 08:17 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan tiukentuessa Google ei enää auta Huaweita Android-käyttöjärjestelmän kanssa, minkä vuoksi Huawei-laitteiden Android-käyttökokemus on vaarassa heikentyä merkittävästi. 

Käytännössä suurimpina muutoksenina Huawei menettää Google Play -palvelut tulevista puhelimistaan, eivätkä Huawein laitteet saa enää Googlelta Androidin tietoturvapäivityksiä tai muuta teknistä tukea, kertoo Reuters. Näin ollen Huawein tulevilla puhelimilla ei pääse enää Google Play -sovelluskauppaan eikä niillä voi käyttää esimerkiksi Google Mapsin tai YouTuben virallisia sovelluksia.

Nykyisten Huawein puhelimien pääsy tietoturvapäivityksiin sekä Google Play -kauppaan ja muihin Googlen palveluihin pysyy ennallaan. Nykyisetkään laitteet eivät kuitenkaan välttämättä saa enää uusia Androidin suurempia versiopäivityksiä. Huawei voi toki jatkaa Androidin käyttöä laitteissaan ilman Googlen palveluita, sillä Androidin lähdekoodi on avoin.

Huawei vahvisti pari kuukautta sitten varautuneensa tämän kaltaiseen tilanteeseen. Huawei on kehittänyt omat mobiili- ja työpöytäkäyttöjärjestelmänsä varmuuden vuoksi, mikäli Huaweilla ei olisi enää pääsyä Androidiin tai Windowsiin.

Muropaketin uusimmat