iFixit purki Galaxy S7:n – entistä hankalampi korjattava

09.03.2016 18:21 | Juha Kokkonen

ifixit_gs7_1

Tasokkaista purkuartikkeleistaan ja korjausoppaistaan tunnettu iFixit on julkaissut tutkimusmatkansa tuoreen Samsung Galaxy S7 -älypuhelimen sisuksiin. Harmillisesti uutuus jatkaa korjattavuudeltaan samaa laskevaa trendiä, joka on ollut valloillaan Galaxy S -mallistossa viime vuosien ajan. iFixit antaa Galaxy S7:lle korjattavuudesta arvosanaksi vain 3/10 pistettä, kun vertailun vuoksi edeltäjämalleista Galaxy S6 sai neljä, Galaxy S5 viisi ja Galaxy S4 kahdeksan pistettä.

Galaxy S7:n ulkokuorien avaamiseen tarvitaan lämpöä, sillä ulkopuolelle ei ole näkyvissä ainuttakaan ruuvia. Tiukasti liimatun lasisen takakuoren alta paljastuu osissa irrotettava välirunko, joka koostuu antenneista, kaiuttimesta sekä langattoman latauksen kelasta. Akku on liimattu tukevasti kiinni suoraan puhelimen metallirunkoon, kuten myös AMOLED-näyttö, joka on lähes mahdotonta irrottaa ehjänä rungosta. Myös rikkoontuneen näytön lasin vaihtaminen rikkomatta näyttöä on erittäin hankalaa. Latausportin ja näytön alapuolisten näppäinten vaihtaminen on erittäin työlästä, sillä ne vaativat näytön irrottamisen.

ifixit_gs7_2

Erillisen maininnan arvoisena yksityiskohtana järjestelmäpiirin jäähdytyksestä huolehtiva ohut kuparinen lämpöputki on vain puolen gramman painoinen ja alle millimetrin paksuinen. Lämpöputki siirtää lämpöä piirilevyn kuumimmilta alueilta viileämpään paikkaan puhelimen alaosaan ja on koko matkaltaan lämpöteipillä yhteydessä puhelimen metalliseen välirunkoon. Microsoftin tapaan myös Samsung on erehtynyt joissain markkinointimateriaaleissaan mainostamaan jäähdytysratkaisua harhaanjohtavasti vesijäähdytykseksi.

iFixit, Samsung Galaxy S7 Teardown

PÄIVITYS 13.3. klo 19:05: iFixit julkaisi purkuartikkelin myös sisarmalli Galaxy S7 edgestä, jonka rakenneratkaisut ovat lähes identtisiä suoranäyttöisen Galaxy S7:n perusversion kanssa. Myös lopputulos on sama – korjausarvosana 3/10.

iFixit, Samsung Galaxy S7 edge Teardown

Muropaketin uusimmat