UUSIMMAT

iFixit purki Moto 360:n – akun kapasiteetti merkitty ilmoitettua pienemmäksi

11.09.2014 14:35 | Juha Kokkonen | 7

iFixit Moto 360

Motorolan viime viikolla julkaisema Moto 360 -älykello on herättänyt paljon keskustelua sekä tyylikkäällä muotoilullaan että heikoksi raportoidulla akunkestollaan. The Verge -sivusto kommentoi laitteen akun kestävän aktiivisessa käytössä vaivaiset 12 tuntia. Nyt älypuhelimien purkuohjeista tunnettu iFixit on iskenyt työkaluineen Moto 360:n kimppuun ja purkanut laitteen atomeiksi.

iFixit Moto 360

iFixit kertoo Moto 360:n vedenkestävän rakenteen olevan erittäin hankala avattava eikä takakuori irronnut ehjänä edes kuumentamisen jälkeen. Laitteen sisärakenne on tiivistetty metallirunkoon keltaisen o-rengastiivisteen avulla. Sisältä paljastuvan pyöreän piirilevyn päällä on laitteen Li-ion-akku, jonka pintaan on merkitty 300 mAh (1,1 WH) kapasiteetti. Motorola kuitenkin ilmoittaa tuotetiedoissaan akun kapasiteetiksi 320 mAh. Yritys on kommentoinut iFixitille, että akkuun on mahtunut vain merkintä minimikapasiteetista, mutta ainakin allekirjoittaneen silmin tarkasteltuna rivillä olisi ollut hyvin tilaa myös lisämerkinnöille.

Piirilevylle on tiivistetty lukuisia piirejä, joista ehkäpä mielenkiintoisin on RAM-muistin alla sijaitseva Texas Instrumentsin OMAP3630 -järjestelmäpiiri. Kyseessä on erikoinen valinta, sillä kyseistä piiriä on käytetty jo vuonna 2010 Droid 2 -älypuhelimessa. 45 nm prosessilla valmistettu piiri ei ole virrankulutukseltaan enää nykyaikaa, joka näkyy varmasti myös Moto 360:n akunkestossa. Kokonaisuudessaan iFixit antaa Moto 360:lle korjattavuusarvosanaksi 3/10. Kehuja laite saa lähinnä helposti vaihdettavasta rannehihnasta.

iFixit, Motorola Moto 360 Teardown

Keskustelu

Mahtaako lähteä käsi taivaan tuuliin kun akku räjähtää liimatun painekattilan sisällä.

"iFixit kertoo Moto 360:n vedenkestävän rakenteen olevan erittäin hankala avattava eikä takakuori irronnut ehjänä edes kuumentamisen jälkeen."
Kertakäyttöisiksi leluiksihan nuo on tarkoitettu.
Kännykät saatiin leluälupuhelin muodilla vanhevaksi kulutustavaraksi, niin nyt seuraavaksi halutaan tehdä sama kellolle.

Aika halvan oloiselta vaikuttaa nuo sisäiset osat. Ulkoa kuitenkin Älykello näyttää erittäin hyvältä. Harmi että tuossa on niin tuhnu prossu että tuolla ei oikeen tee mitään.

Tosiaan, hintaa painettu alas pienentämällä akkua ja käyttämällä vanhaa prosessoria. Varmaan edullista tehdä parannettua v2 ensivuonna, kun vain vaihdetaan prosessori ja isompi akku. Silloin varmaan ok laite.

Miksikäs LiPo akkujen täytyy olla neliskanttisia, vai onko ne vain sen muotosia koska pyöreitä ei ole ennen tarvittu? Saisi reippaasti lisää kapasiteettia jos olisivat pyöreitä… ja tuo prossu tossa. Mitä ne on ajatellut, piirin hintaero uuteen ei varmasti ole muutamaa taalaa enempää.

Ashrakki

Miksikäs LiPo akkujen täytyy olla neliskanttisia, vai onko ne vain sen muotosia koska pyöreitä ei ole ennen tarvittu? Saisi reippaasti lisää kapasiteettia jos olisivat pyöreitä… ja tuo prossu tossa. Mitä ne on ajatellut, piirin hintaero uuteen ei varmasti ole muutamaa taalaa enempää.

Kerro se "muutama taala" miljoonilla tai edes sadoilla tuhansilla. Hinnan nosto tuskin kyseeseen tulis, koska menis yli kolmensadan metallisella versiolla.

Muropaketin uusimmat