Uusimmat

iFixit purki uudet iPhonet paloiksi – näytöt aiempaa painavampia, akut pienempiä

28.09.2015 17:12 Juha Kokkonen

iFixit

iFixit-sivusto on julkaissut tuttuun tapaansa purkuartikkelit vastikään ulkomailla myyntiin tulleista uusista iPhone 6s -malleista. Artikkeleissa laitteet puretaan ja niiden rakennetta sekä komponentteja analysoidaan silmämääräisesti sekä röntgenkuvien avulla. Molemmista uusista iPhone-malleista löytyi muutama mielenkiintoinen muutos edelliseen sukupolveen nähden.

iPhone 6s:n uusi 3D Touch -tekniikkaa tukeva näyttömoduuli painaa 60 grammaa, joka on 15 grammaa enemmän kuin iPhone 6:ssa. Tämä näkyy myös laitteen painossa, joka on kasvanut 14 grammalla. Kuten jo aiemmin TaskuMurossa uutisoimme, akun koko on puolestaan pienentynyt 1810 mAh:sta 1715 mAh:iin. Tähän on syynä edellä mainittu uusi näyttöelementti, jonka 3D Touch -tekniikka sekä Taptic Engine -värähdysmoottori, jotka vievät aiempaa enemmän tilaa puhelimen sisältä.

iFixit

Suurikokoisemman iPhone 6s Plussan näyttöasetelma painaa 80 grammaa, eli 20 grammaa enemmän kuin edeltäjässään (sekä sisarmallissaan). Akun kapasiteetiksi paljastui 2750 mAh, joka on 165 mAh vähemmän kuin viime vuoden mallissa. Syy akun koon pienentämiseen on sama kuin sisarmallissa, joskin Taptic Engine -värähdysmoottori on Plussassa jostain syystä sisarmalliaan pienempi.

Molempien uutuusmallien kuorissa käytetty metalli on vaihtunut 7000-sarjan alumiiniseokseen, jossa on noin 91 % alumiinia, 7,6 % sinkkiä, 0,08 % rautaa ja 0,106 % volframia. Pääpiirilevyltä löytyy A9-järjestelmäpiirin parina kaksi gigatavua LPDDR4 RAM-muistia sekä Qualcommin LTE-modeemipiiri. Korjattavuusarvosanaksi molemmat puhelimet saavat 7/10 pistettä, kiitos melko yksinkertaisesti vaihdettavissa olevien näytön ja akun.

iFixit, iPhone 6s Teardown

iFixit, iPhone 6s Plus Teardown

Muropaketin uusimmat