Ifixitin tyly tuomio: Galaxy S8 on vaikea korjata itse

20.04.2017 11:06 | | 86

Ifixit-sivusto purkaa laitteita, ja kertoo lukijoilleen miten helppo mikäkin laite olisi tarvittaessa korjata. Nyt piinapenkkiin on asetettu upouusi Samsung Galaxy S8 sekä sen Plus-versio. Hyvin samankaltaiset puhelimet saavat lähes identtiset loppuarviot. Niiden korjattavuusarvosanaksi napsahtaa vain 4/10.

Erikoisin löydös on, että S8+ -puhelimen akku ja sen kiinnitys on hyvin samankaltainen kuin kohun räjähtävillä akuillaan aikaansaaneessa Note 7 -mallissa. Akku on liimattu kiinni puhelimen sisälle, joten mikäli tässäkin sukupolvessa sattuisi ilmenemään ongelmia, olisi niiden korjaaminen hankalaa.

Kehuja uudet Galaxyt saavat siitä, että monet osat ovat modulaarisia ja ne on helppo vaihtaa itse. Akunkin voi periaatteessa vaihtaa kotikonstein, mutta aivan yksinkertaista se ei ole. Akun irrottaminen vaatii esimerkiksi vahvojen liimausten irroittamista.

Haukkuja puhelimille irtoaa etu- ja takalasista. Molemminpuolinen lasi on luonnollisesti tuplasti herkempi hajoamaan, ja voimakas liimaus molemminpuolin hankaloittaa puhelimen sisuksiin käsiksi pääsemistä. Etupuolen lasia on erittäin vaikea puolestaan irrottaa rikkomatta puhelimen kaarevaa näyttöä.

Tarkempiin analyyseihin puhelinten purkamisesta pääsee tästä: Samsung Galaxy S8  ja Samsung Galaxy S8+.