Insta360 ONE RS tuo 6K-tarkkuuden 360 asteen videoihin

04.07.2022 10:08 Muropaketin toimitus

Insta360 on esitellyt uuden Insta360 ONE RS 1-Inch 360 Edition -toimintakameran. Kahdella yhden tuuman kuvakennolla varustettu toimintakamera kykenee kuvaamaan 360 asteen videoita 6K-tarkkuudella tai valokuvia 21 megapikselin tarkkuudella. 

360-asteen kameran avulla kuvattu toiminta pysyy aina näkyvissä ja kameralla voi toteuttaa erikoisia kuvakulmia, kuten kuvauskopterin kaltaisia ilmakuvia. Modulaarisen rakenteen ansiosta kameran linssejä ja muita osia voidaan vaihtaa nopeasti. Toimintakameran rungon muodostavat akkualusta ja koko laitteen keskusyksikkönä toimiva ONE RS Core -näyttömoduuli. Uudistettu FlowState-kuvanvakautus tapahtuu nyt jo kamerassa. Näin videot voidaan tallentaa suoraan MP4-tiedostoiksi, ja ne ovat jaettavissa ilman sovelluksen jälkikäsittelyä.

Insta360 ONE RS 1-Inch 360 Edition tarjoaa valmistajan mukaan monipuolisen valikoiman kuvaamista helpottavia ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi parannettu hämäräkuvaus, HDR-kuvaus ja parannettu värikylläisyys. Kamera on myös vedenpitävä viiden metrin syvyyteen asti ja siihen voi hankkia erikseen sukelluskotelon, joka mahdollistaa kuvaamisen jopa 60 metrin syvyydessä.

Kamerassa on myös kolmen mikrofonin järjestelmä äänentallennukseen sekä taustamelua vähentävä algoritmi. Mikrofonissa on myös yhdysrakenteinen tuulensuoja, joka ehkäisee tuulen aiheuttamaa kohinaa ulkona kuvatessa. Kameraan on lisäksi erikseen hankittavissa ulkoisia mikrofoneja tukeva 3,5 millimetrin mikrofonisovitin.

Insta360 ONE RS 1-Inch 360 Edition tulee saataville elokuun alussa 999 euron kuluttajahintaan. Se sisältää näyttömoduulin, akkurungon ja Leica 360 -linssimoduulin.