Intel esitteli virtuaalilaseja Project Tango -älypuhelimille

24.02.2016 20:56 Petrus Laine

20160224intelhmd

Intel on esitellyt Mobile World Congress 2016 -tapahtumassa omaa näkemystään virtuaalilaseista. Käytännössä kyse on esimerkiksi Google Cardboardin ja Oculuksen GearVR:n kaltaisesta ratkaisusta, jossa puhelimen näyttö toimii virtuaalilasien näyttönä.

Intelin kohdalla kyse ei ole suoraan markkinoille tulevasta tuotteesta, vaan sitä on tarkoitettu käytettäväksi yhtiön Project Tango -referenssialustan kanssa. Project Tango on Googlen projekti, jossa pyritään antamaan mobiililaitteille kyky nähdä ja ymmärtää ympäröivä maailma kolmiulotteisesti.

20160224intelhmd2

Tom’s Hardwaren mukaan Intelin suunnitelmissa on tuoda virtuaalitodellisuuteen moninpelimäisiä ominaisuuksia, kun Project Tango -referenssialustan välittämään kuvaan voidaan liittää RealSense-kameroiden tunnistamat oikeat ihmiset ja niin edelleen. Intelin kerrotaan myös harkitsevan virtuaalilasiensa antamista ilmaiseksi Project Tango -referenssialustansa mukana kehittäjille.

Vaikka Intel ei näillä näkymin tule tuomaan laitetta itse markkinoille, on mahdollista, että tulevat Intelin RealSense-kameroita käyttävät Project Tango -älypuhelimet tulisivat käyttämään myös yhtiön virtuaalilaseja.

Tom’s Hardware, Intel Is Making A VR HMD, Too, Sort Of