Uusimmat

iOS 10:n beetaversion bugi vaarantaa yksityisyyden: Viesteihin voi vastata avaamatta puhelimen lukitusta

13.07.2016 15:06 Petrus Laine

iOS 10 mahdollistaa viesteihin vastaamisen avaamatta puhelinta

Apple on tuomassa iOS 10 -käyttöjärjestelmää kovaa vauhtia markkinoille. Beetavaiheessa olevasta käyttöjärjestelmästä on löytynyt nyt käyttäjän yksityisyyttä uhkaava bugi.

Yksi iOS 10:n uusista ominaisuuksista on päivitetty ilmoituskeskus. Siinä piilee kuitenkin ainakin tässä vaiheessa vielä bugi, jonka myötä kuka tahansa puhelimen käsiinsä saava voi vastata iMessage-viesteihin avaamatta puhelinta esimerkiksi Touch ID -sormenjälkitunnistuksella. 9 to 5 Mac -sivuston mukaan bugin voi todentaa helposti kuka tahansa iOS 10:n betaa käyttävä.

Toistaakseen bugin, pitää käyttäjän avata iMessagesta tullut ilmoitus laajempaan näkymään. Tällöin viestiin voi vastata, ilman että puhelimen lukitusta avataan missään vaiheessa. Ominaisuus toimii riippumatta siitä, onko ”Reply With Message” -asetus päällä vai poissa. Bugi mahdollistaa vain viesteihin vastaamisen tekstillä, esimerkiksi puhelimen kuvagalleriaan pääsy on edelleen lukituksen takana bugista huolimatta. Toivoa sopii, että Apple korjaa ongelman käyttöjärjestelmän viralliseen julkaisuun mennessä.