Uusimmat

iOS 15- ja iPadOS 15 -käyttöjärjestelmät ilmestyvät ensi viikolla – tätä kaikkea on luvassa

16.09.2021 18:12 Muropaketin toimitus

Apple aikoo julkaista iOS 15- ja iPadOS 15 -käyttöjärjestelmäpäivitykset syyskuun 20. päivänä. Mukana on liuta uusia ominaisuuksia.

iOS 15- ja iPadOS 15 -päivitysten myötä ilmoituksia voi hallita tarkemmin, ja keskittymistilassa käyttäjä voi päättää, mitä ilmoituksia käyttäjälle asti tulee lävitse. Lisäksi ilmoituksien ulkonäköä  on uudistettu.

FaceTime päivittyy muun muassa tilaäänien tuella. Lisäksi FaceTime-puheluihin voi liittyä suoran kutsulinkin avulla, myös Android- ja Windows-laitteilta. Myöhemmin luvassa on myös SharePlay-ominaisuus, jonka avulla videoklippejä voi jakaa suoraan FaceTime-puheluun.

Live Text -ominaisuuden avulla puhelimen tai tabletin kamera tunnistaa automaattisesti kuvissa näkyvän tekstin. Tekstiä voi sen jälkeen etsiä esimerkiksi hakukoneen välityksellä.

iOS 15 -päivitys on luvassa iPhone 6s -malleille ja sitä uudemmille iPhoneille, sekä seitsemännen sukupolven iPod Touchille. iPadOS 15 ilmestyy puolestaan kaikille niille tableteille, jotka tukivat myös iPadOS 14 -versiota.