Uusimmat

iOS 9 -päivitys tuli saataville tänään

16.09.2015 22:47 Juha Kokkonen

iOS 9

Apple on julkaissut tänään mobiililaitteilleen iOS 9 -ohjelmistopäivityksen, jonka se esitteli kesäkuun alussa. iOS 9 -päivitys on tarjolla ilmaiseksi iPhone 4S:lle, iPad 2:lle, iPad minille ja iPod touch 5G:lle sekä niitä uudemmille laitteille. Päivityksen koko on laitteesta riippuen noin 1-1,5 gigatavun luokkaa.

iOS 9

iOS 9 tuo mukanaan lukuisia uudistuksia, joista useimmat ovat kehitysaskelia edelliseen ohjelmistoversioon nähden. Päivityksessä tulevia uudistuksia ovat mm. uusi San Francisco -järjestelmäfontti, uutta Search-rajapintaa käyttävät hakuominaisuudet, uusi moniajonäkymä, parannettu Siri, jaetun näytön tila uusimmille iPadeille (Air 2 ja mini 4), uusi Quicktype-näppäimistö, uusi News-uutissovellus, uusi Wallet-sovellus, uudistettu Notes-sovellus, julkisen liikenteen tiedot Mapsiin sekä pienempi virrankulutus (+1 tunti käyttöaikaa).

iOS 9

Myös Apple Watch -älykellon oli määrä saada tänään watchOS 2 -päivitys, mutta sen julkaisua on viivästetty löytyneen bugin vuoksi. Bugi on ilmeisesti ollut Applen tiedossa hetken, mutta sitä ei ehditty korjata julkaisupäivään mennessä. WatchOS 2 -päivityksen luvataan tulevan saataville piakkoin.

Apple Insider, Apple launches iOS 9 with iPad multitasking, ’proactive’ Siri, better battery life & more

PhoneArena, iOS 9 Review: here’s all you should be excited about

The Verge, Apple delays launch of watchOS 2 after discovering bug