Uusimmat

iPhone X:n Face ID ei osannut erottaa kahta kiinalaisnaista toisistaan – Apple ei ollut uskoa väitettä todeksi

18.12.2017 09:48 Muropaketin toimitus

Apple iPhone X:n Face ID ei osannut erottaa kahta kiinalaisnaista toisistaan, vaikka asiaa testattiin useammalla eri laitteella. 

iPhone X:n Face ID -kasvojentunnistus ei onnistunut erottamaan kiinalaisnaista ja tämän kollegaa toisistaan, raportoi South China Morning Post. iPhone X oli virheellisesti avautunut laitteen ostaneen naisen kasvojen lisäksi myös tämän kollegan kasvoilla, vaikkeivat he olleet edes sukua keskenään.

Laitteen ostanut nainen reklamoi asiasta Applen asiakaspalveluun, joka ei kuitenkaan halunnut uskoa naisen väitettä. Apple suostui vaihtamaan ”virheellisen” laitteen vasta naisen ja tämän kollegan demonstroitua tilannetta Applen myymälässä. Ongelma kuitenkin toistui myös toisella iPhone X:llä, vaikkakin Apple palautti naisen rahat myös tässä tapauksessa.

Applen Face ID on toiminut aiemminkin virheellisesti. Esimerkiksi 10-vuotias poika onnistui avaamaan äitinsä puhelimen omilla kasvoillaan. Apple ei ole suostunut kommentoimaan yksittäistapauksia, vaan on vain todennut ominaisuuden toiminnan olevan epävarmempaa kaksosten, sisarusten ja alle 13-vuotiaiden lasten kanssa.