Uusimmat

JDI esitteli kaartuvan näytön LCD-tekniikalla

29.01.2017 15:56 Muropaketin toimitus

Puhelimen reunoille kaartuvat näytöt olivat varsin harvinaisia vielä äskettäin. Nyt omia ”edge”-mallejaan tuovat kauppoihin kaikki kynnelle kykevät valmistajat. Kaartuvaa näyttöä varten tarvitaan kuitenkin taittuvia näyttöjä, ja uuden sellaisen on esitellyt Applen hovihankkijana tunnettu Japan Display Inc.

Wall Street Journalin mukaan kyseessä on 5,5-tuumaiseen älypuhelimeen tarkoitettu Full HD -näyttöpaneeli, joka on valmistettu LCD-tekniikalla. LCD-paneeli ei ole yhtä ohut ja taipuisa kuin vastaava OLED-näyttö, mutta se on huomattavasti halvempi valmistaa.

Perinteisesti LCD-näytöissä on ollut lasialusta, mutta JDI:n  on korvannut lasin käyttämällä molemmin puolin näyttö taipuisaa muovia. Taipuisuuden lisäksi muovinäyttö kestää myös pudotuksia lasista kilpakumppaniaan paremmin. Jo aiemmin kehitetyn tekniikan avulla myös näytön virrankulutusta saadaan pudotettua pudottamalla virkistystaajuus 60 hertsistä välillä 15 hertsiin.

JDI kertoi Wall Street Journalille, että tulossa on näyttöä hyödyntäviä tuotteita sen kumppaneilta, mutta yrityksen edustaja ei suostunut paljastamaan, onko Apple yksi niistä. OLED-iPhonesta on kiertänyt huhuja jo jonkin aikaa, mutta analyytikoiden mukaan koko maailman OLED-tuotanto ei riittäisi tyydyttämän Applen tarpeita uusien iPhonejen näytöiksi.

JDI kertoi omien näyttöjensä massavalmistuksen alkavan vasta 2018, joten ainakaan tämän vuoden iPhone-malleissa sellaisia ei nähdä.