Uusimmat

Jolla talousvaikeuksissa – lomauttaa yli puolet henkilöstöstä

19.11.2015 14:57 Juha Kokkonen

jollatablet

Aamulehden saamien tietojen mukaan Jolla on ajautunut talousvaikeuksiin ja aikoo lomauttaa yli puolet työntekijöistään. Jollan viestintäjohtaja Juhani Lassila vahvisti myöhemmin tänään Aamulehdelle ja Ylelle, että laajat lomautukset pitävät paikkaansa. Yritys kertoo lomautuksista työntekijöilleen tänään. Jollan leivissä työskentelee runsaat sata henkilöä.

Viime aikoina Jolla on ollut ongelmissa vajaa vuosi sitten joukkorahoituskampanjan kautta julkaistun taulutietokoneensa kanssa, joka on kohdannut lukuisia viivästyksiä. Alun perin laitteen piti saapua asiakkaille jo toukokuussa, mutta suurin osa Tabletin ostaneista ei ole vieläkään saanut tuotetta itselleen. Lassilan mukaan tavoitteena on Jolla Tabletin toimitusten turvaaminen asiakkaille, mutta varmaksi hän ei osaa asiaa luvata. ”Rahoitukselliset keinot koitetaan löytää”, kommentoi Lassila Ylelle.

Jollan talousvaikeudet liittyvät ainakin osittain rahoituskierrokseen, jonka piti päättyä kuluvan kuun aikana, mutta siihen on tullut viivästyksiä. Lassilan mukaan yritys tiedottaa taloudellisen tilanteensa muutoksista pian.

Keskeisenä osana Jollan toimintaa on sen Sailfish OS -käyttöliittymä, jota se on pyrkinyt lisensoimaan myös muille valmistajille. Toistaiseksi Sailfish on onnistunut raivaamaan itselle hyvin olemattoman osuuden kokonaismarkkinoista. Siitä huolimatta Lassilan mielestä markkinoilta löytyy tilaa. ”Se on haastava, mutta mielenkiintoinen asema. Kuluttaja ovat kiinnostuneita vaihtoehdoista”, hän kommentoi Ylelle.

Aamulehti, Jolla ajautunut talousvaikeuksiin, yli puolet henkilöstöstä lomautetaan

Yle Uutiset, Aamulehti: Jolla lomauttaa puolet talousahdingossa – tabletti vaakalaudalla

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat