Uusimmat

Jollan puhelimeen venäläisen Yandexin Android-ohjelmistokauppa ja Nokian Here-kartat

13.11.2013 18:36 Teemu Hynninen

Kotimainen Jolla ilmoitti tänään aloittavansa yhteistyön venäläisen Yandexin kanssa. Venäläisyhtiö on kotimaassaan parhaiten tunnettu hakukoneestaan, mutta yhteistyö Jollan kanssa koskee Android-puhelimille suunnattua Yandex.Store-ohjelmistokauppaa. Se tullaan esiasentamaan Jollan ensimmäiseen Sailfish-puhelimeen, jonka toimitukset on tarkoitus käynnistää ennakkotilaajille vielä kuluvan vuoden aikana.

Jollan kehittämä Sailfish-käyttöjärjestelmä on täysin yhteensopiva Android-sovelluksien kanssa. Venäläisen Yandexin kauppa kattaa yli 85 000 sovellusta 17 eri kategoriassa. Jollan mukaan se oli paras vaihtoehto tässä vaiheessa yhtiön kumppaniksi Euroopan markkinoille, sillä Yandexin valikoimista löytyy tutut ohjelmat ja pelit sekä kauppa tarjoaa sovelluksien sisäiset ostokset.

Yandexin tarjoaman kaupan lisäksi Jolla on hiljattain käynnistänyt sovelluksien vastaanottamisen omaan kauppaansa. Se hyväksyy valikoimiinsa sekä Sailfish- että Android-sovelluksia.

Jolla vahvisti tänään myös sen, että Nokian Here-kartat ovat osa Sailfish-käyttöjärjestelmää. Tällä suomalaisyhtiö varmistaa sen, että uusi mobiilialusta kykenee tarjoamaan ajantasaiset karttatiedot ympäri maailmaa.

Jolla, Jolla smartphones to feature HERE’s maps and thousands of Android apps (PDF)

Muropaketin uusimmat