Kehittäjä ”päivitti” Lumia 525:n käyttöjärjestelmän Android Marshmallow’ksi

22.08.2016 20:42 | Pekko Lainiala

Nokia Lumia 525

Monet Lumia-malliston edullisemmat laitteet ovat nykypäivänä jo selkeästi vanhentunutta rautaa, ja viimeisin varmistus tilanteelle nähtiin Windows 10 Mobile -päivitysten yhteydessä, kun osa vanhoista Lumioista jäi kokonaan ilman päivitystä.

Nyt XdaDevelopers-sivuston käyttäjä banmeifyouwant on kuitenkin tarjonnut omanlaisen ”päivityksensä” Windows 10 -päivitysten ulkopuolelle jääneelle Lumia 525:lle. Nokia Lumia 525 on vuoden 2013 lopulla julkistettu Windows-puhelin, jonka oleellisin parannus Lumia 520:aan nähden oli sen tuplattu RAM-muisti (1 Gt).

Kehittäjän kokeilussa käytettiin CyanogenMod 13 -julkaisua, joka perustuu Android 6.0.1:een. Videolla nähdään kuinka laite käynnistyy, kosketus toimii ja sovelluksia voidaan avata. Banmeifyouwantin mukaan kyseessä on vasta kokeiluvaihe, ja esimerkiksi verkkoyhteydet eivät toimi, kosketuksen tarkkuus vaatisi hienosäätöä ja kapasitiiviset näppäimet eivät toimi. Alkuperäisessä foorumikeskustelussa mainitaan, että modaus toimisi myös Lumia 520:lla.

Kehittäjä on uhonnut tuovansa tämän päivityksen halukkaiden kokeiltavaksi lähitulevaisuudessa, mutta toistaiseksi tahtia hidastaa Lumia 525:stä hajonnut eMMC-muisti. Alun perin hänen oli tarkoitus julkaista ohjeet asennukseen jo ensi viikonloppuna.