UUSIMMAT

KGI: Apple Watchin myyntiennusteet laskivat roimasti

21.05.2015 09:08 | Juha Kokkonen | 7

Apple Watch

Markkinatutkimusyhtiö KGI on laskenut merkittävästi ennusteitaan Apple Watch -älykellon myyntimääristä. Aiemmin Applen arvioitiin yleisesti myyvän kuluvan vuoden aikana noin 20-30 miljoonaa Watch-kelloa, mutta heikentyneen kysynnän vuoksi KGI ennustaa merkittävää pudotusta aiempiin ennusteisiin.

KGI:n arvion mukaan valmistusongelmista kärsineen Taptic Engine -värähdysmoottorin tuotantomäärät alkavat parantua tämän kuun lopulla, mutta hidastuneen kysynnän myötä toimitusmäärät tulevat tippumaan 20-30 % ennustetusta. Uuden arvion mukaan kolmannella vuosineljänneksellä Apple toimittaa noin 5-6 miljoonaa Watch-kelloa.

Koko vuoden osalta KGI arvioi toimitusmäärien jäävän alle 15 miljoonaan, joka on jopa vain puolet alkuperäisistä ennusteista. Siitä huolimatta Apple Watch tulee moninkertaistamaan älykellojen kokonaismyynnin viime vuoteen nähden.

Apple Watchin saatavuus on ollut toistaiseksi heikkoa suuren kysynnän sekä valmistukseen liittyvien ongelmien vuoksi. Ulkomailla Watchin useimpia versioita toimitetaan asiakkaille vasta kesäkuun puolella. Suomessa laitteen myynti ei ole alkanut vielä lainkaan.

9to5Mac, KGI lowers Apple Watch forecast significantly, says over 80% of sales are larger 42mm version

Keskustelu

Kohtuu kallis ja huono saatavuus, vaikka se onki Apple, ni ei se varmaan myykkä silloin. Itseä kyl kiinnostais, mut se kuitenkin on kello, ni ei sellasta viitsi hyvän puhelimen vertaa maksaa.

Eiköhän kuitenkin kaikki mitä keretään valmistamaan menee kaupaksi.

" Suomessa laitteen myynti ei ole alkanut vielä lainkaan. " niimpäniin… Kait se pitää vaa odottaa.. eise puhelin ole mitään ilman siihen kuuluvaa kelloa :P

Nut

Eikö puhelimessa ole kelloa?

Se pitää ostaa erikseen, mutta onhan se muodikasta sentäs. Kaikillahan tuollainen pitää olla.

Sarkastiseen kysymykseen sarkastinen vastaus :p Way to go!

Muropaketin uusimmat