UUSIMMAT

Kiinalaisvalmistajat astuvat Samsungin varpaille kaarevareunaisilla näytöillä uutuuspuhelimissaan

24.08.2016 18:47 Petrus Laine

samsung-galaxy-s7-edge-20160824

Kaarevia näyttöjä on löytynyt tähän asti vain Samsungin ja LG:n puhelimista, ja vain reunoiltaan kaareutuvat ovat olleet Samsungin yksinoikeus. Nyt asia on muuttumassa, sillä ainakin Elephone, Meizu ja Xiaomi valmistelevat parhaillaan kaarevareunaisilla näytöillä varustettujen puhelinten julkaisuja. Kokosimme tähän uutiseen tiivistelmän kaikista kolmesta GizmoChinan uutisoimasta uutuudesta.

Elephonen tulokas on ristitty S7:ksi ja se tulee rakentumaan 5,5-tuumaisen kaarevareunaisen Full HD -näytön ympärille. Puhelimesta on huhujen mukaan tulossa kaksi mallia, joista kalliimman sisältä löytyy MediaTekin Helio X20 -järjestelmäpiiri, 3 Gt muistia ja 32 Gt tallennustilaa. Kalliimmasta mallista tulee ilmeisesti löytymään myös 16 megapikselin takakamera ja sormenjälkilukija integroituna kotinäppäimeen.

Meizu Pro 7

Meizun seuraavasta lippulaivamallista on huhujen mukaan tulossa kaksi eri versiota, joista toisessa on reunoiltaan kaareva näyttö. Meizu on tehnyt tulevia mallejaan varten ilmeisesti reilumminkin kauppoja Samsungin kanssa, sillä puhelimista löytyy huhujen mukaan yhtiön valmistamat 2560×1440-resoluution SuperAMOLED-näytöt ja Exynos 8890 -järjestelmäpiirit. Meizu Pro 7 -nimellä julkaistavista puhelimista tulee huhujen mukaan löytymään mallista riippuen 4 – 6 Gt muistia ja 32 – 64 Gt tallennustilaa. Takakameroiden tarkkuus on kummassakin sama 12 megapikseliä, ja akun kapasiteetti 3500 mAh.

Xiaomi Mi Note 2

Xiaomin kaarevareunainen uutuus on nimeltään Mi Note 2. Mi Note 2:sta tulee löytymään kaarevareunainen 5,5-tuumainen OLED-näyttö ja Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri. Muistia Mi Note 2:ssa on parhaimmillaan 6 Gt ja tallennustilaa 128 Gt. Puhelimen takaa löytyy tuplakameraratkaisu, jonka tarkkuuksista ei valitettavasti ole vielä tarkempia tietoja.