UUSIMMAT

Korea Herald: Samsung aikoo tuoda sormenjälkitunnistimet myös edullisempiin puhelimiinsa

19.11.2015 13:35 Juha Kokkonen

samsungsormenjalki

Korea Herald -uutissivuston teollisuuslähteistä saamien tietojen mukaan Samsung aikoo varustaa myös edullisemmat älypuhelinmallinsa sormenjälkitunnistimilla. Tämän kerrotaan olevan osa Samsungin tavoitetta tuoda huippumalleissa suosittuja ominaisuuksia myös alempien hintaluokkien malleihin.

Suurin ongelma sormenjälkitunnistimien yleistymiselle edullisimmissa hintaluokissa on ollut komponenttien hinta, joka on toki ollut jatkuvassa laskussa. Kiinalaisvalmistajat ovatkin jo tuoneet sormenjälkitunnistimella varustettuja puhelinmalleja edullisempiin hintaluokkiin, joka lisää painetta Samsungin suuntaan, sillä yritys on pyrkinyt vahvistamaan asemaansa kehittyvillä markkina-alueilla. Toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa milloin sormenjälkitunnistuksella varustettuja malleja on luvassa Samsungin malliston edullisempaan päähän.

Samsungin kerrotaan aikovan tuoda edullisimpiin hintaluokkiin myös tuen Samsung Pay -maksuominaisuudelle NFC- ja MST-tekniikoiden avulla. Tuen Pay-maksuominaisuudelle kerrotaan tulevan edullisen- ja keskihintaluokan puhelimiin jo ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Suomessa Samsung Pay ei ole toistaiseksi käytössä.

Korea Herald, Samsung to release budget handsets with premium features