UUSIMMAT

Korea Times: G5:n myyntimäärät ovat olleet LG:lle pettymys

06.07.2016 09:47 | Juha Kokkonen

LG MWC 2015

Korea Timesin mukaan LG:n mobiiliosaston johdossa tuulee ja yritys ilmoitti viime viikon lopussa uudelleenjärjestelyistä sekä vaihtavansa muutamia korkeassa asemassa olevia johtohenkilöitä. Turbulenssien osasyyksi kerrotaan maaliskuussa julkaistun G5-huippumallin alakanttiin jääneet myyntiluvut. Yrityksen kerrotaan toivovan, että mobiiliosaston johdon ”ravistelu” ohjastaisi LG:n mobiililaitteet markkinoilla uuteen nousuun.

LG:n arvioidaan toimittaneen 2,2 miljoonaa G5-älypuhelinta vuoden toisella neljänneksellä, kun alkuperäinen odotus oli vähintään kolme miljoonaa laitetta. Puhelimen modulaarinen rakenne ja Friends-lisälaiteekosysteemi ei ole kerännyt alkuinnostuksen jälkeen odotettua suosiota.

LG on tällä hetkellä hankalassa markkinatilanteessa nousevien kiinalaisvalmistajien puristuksessa. Yritys on pullahtanut älypuhelinmarkkinoilla ulos kärkiviisikosta ollen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä seitsemäs. Samalla mobiiliosasto on tehnyt tappiota kolme vuosineljännestä peräjälkeen.

TaskuMuro testasi LG G5:n toukokuun lopulla ja totesimme sen yhdeksi markkinoiden parhaista kamerapuhelimista. Modulaarisen alaosan toteutus ja lisäosien hinnoittelu ei kuitenkaan aivan vakuuttanut toimitusta.