UUSIMMAT

Kuvavuodossa Microsoftin seuraaja Nokia Lumia 1020 -kamerapuhelimelle?

01.12.2014 08:27 | Teemu Hynninen | 4

Kesällä 2013 julkistettu Nokia Lumia 1020 kuuluu hurjalla 41 megapikselin kamerallaan edelleen markkinoiden parhaimpien älypuhelimien joukkoon, kun puhutaan kamerakuvien laadusta. Nyt verkkoon on vuotanut ensimmäisiä kuvia laitteen mahdollisesta seuraajasta, joka tunnetaan tässä vaiheessa ainoastaan mallimerkinnällä Nokia RM-1052.

​​

Vuotokuvissa esiintyvä puhelin noudattelee pitkälti Lumia 1020:n muotokieltä, mutta vaihtaen polykarbonaatin alumiiniin. Kameralle on takana varattu samalla tyylillä suuri pyöreä kehys, joka on kohollaan muusta kokonaisuudesta. Muutoksiakin on tapahtunut: Xenon-salama on vaihtunut LED-versioon ja kuvien perusteella Lumia 1020:n mekaanisesta sulkimesta on luovuttu kokonaan. Tekniikasta tiedetään sen verran, että mukana on neliydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja viiden tuuman full hd -kosketusnäyttö. 

Verkossa spekuloidaan, että kyseessä saattaisi olla Nokia McLaren -koodinimeä kantava laite, jonka kehitys on tietojen mukaan lopetettu. Sen piti esitellä markkinoille niin sanottu 3D-kosketus, jossa käyttäjä pystyisi ohjailemaan puhelintaan näytön päällä tehtävillä eleliikkeillä ilman varsinaista kosketusta ruutuun. The Vergen mukaan tekniikan kehitys jatkuu Microsoftilla edelleen, joten se mahdollisesti päätyy aikanaan myös kuluttajatuotteisiin.

Tulevaisuus näyttää, mikä kuvissa olevan laitteen kohtalo on. Kamera on monelle yksi älypuhelimen keskeisimmistä ominaisuuksista, joten Microsoft haluaa varmasti pysyä kehityksessä mukana. Ei siis olisi ihme, jos kuvissa esiintyvä prototyyppi nähtäisiin lopulta viimeisteltynä versiona markkinoilla Lumia 1020:n seuraajana. Ikävä kyllä kameran ominaisuuksista ei toistaiseksi tiedetä mitään, joten jäädään odottelemaan lisätietoja tästä mielenkiintoisesta laitteesta.

Päivitys 1.12.2014, 14:35: WMPoweruserin mukaan laitteessa on 50 megapikselin kamera ja neljännen sukupolven ”short pulse led” -salama. Lähteen saamien tietojen mukaan puhelimen julkistus tapahtuisi keväällä Mobile World Congress 2015 -tapahtumassa.

The Verge, Microsoft Lumia phone with a huge camera bump appears in leaked photo

Keskustelu

Ei ole kuvien vuotaja ollut penaalin terävin kynä ainakaan. Lähdeartikkelin kuvissa näkyy selvästi laitteen IMEI, ja yhdessä kuvassa näytöstä peilaantuu kuvien ottajan naama melko selkeästi :D

"Xenon-salama on vaihtunut LED-versioon ja kuvien perusteella Lumia 1020:n mekaanisesta sulkimesta on luovuttu kokonaan."
Noniin, ihan loistava munaus.
Tuo Xenon on kuitenkin huomattavasti parempi valaisemaan ja mekaanisella sulkimella omat hyvät puolensa.

3D ohjaus, ehdottomasti mukaan, tuota onkin jo odoteltu, kosketus on aika passe…

Lumia Mclaren 3d touch on kuopattu microsoftin toimesta joten tuo voi olla sen proto tyyppi. ainakin puhelinvertailu.com in mukaan.
siinä oli kyllä 3GB ram /64 gb käyttömuistia. siis tulossa huhujen mukaan. mutta se on kuopattu ainakin varmaan se 3d touch. mutta ilman sitä se saattaa tulla.

tikte76

Lumia Mclaren 3d touch on kuopattu microsoftin toimesta

Mikähän mahtaa olla tarina tämänkin takana. 1020 malli ehdottomasti ansaitsisi päivityksen, luulisi että kameratekniikan ympäriltä kun tuota rautaa ajanmukaistaisi niin Lumia käyttäjät tykkäisivät. Eihän noi highend luurit mahdottomasti myy mutta tuovat ainakin alustelle positiivista nostetta. Nyt WP:n maailmanvalloitusta (heh)rakennetaan keskiluokan luurit edellä eikä se nörttipiirejä ainakaan vakuuta.

Muropaketin uusimmat