Kuvavuodossa prototyyppiversio Samsung Galaxy S8+ -puhelimesta tuplakameralla

18.04.2017 13:21 |

Samsung on toistaiseksi pidättäytynyt tuplakameroiden käyttämisestä puhelimissaan. Jopa upouudessa Galaxy S8 -mallissa luotetaan perinteiseen tapaan eli yhteen linssiin ja kennoon. Korealaisvalmistaja on kuitenkin avoimesti kertonut pohtineensa tuplakameraa S8:n suunnittelun aikoina, mutta hylkäsi ajatuksen. Weibo-palvelussa on nyt vuotanut julki kuvia väitetystä S8+ -mallista, jonka takapuolella on kaksi kameraa.

Kuvasta uutisoinut The Verge on pannut merkille, että takapuolen sormenjäljenlukijaa ei prototyypissä ole laisinkaan. Kenties aikeissa oli jossain vaiheessa istuttaa se kuitenkin puhelimen etupuolelle, ehkäpä näytön alle?

Tuplakamerakisaan Samsungilla ei yrityksen lausuntojen mukaan ole minkäänlaista kiirettä, vaan yritys panostaa hämäräkuvauksen laadun maksimoimiseen yhtä linssiä ja kennoa käyttämällä. Samsung uskookin olevansa kilpailijoitaan edellä, vaikka kilpailijat hyödyntäisivät hämäräkuvauksessa kahta optiikkaa ja kennoa. Kenties tuplakamera nähdään ensimmäisen kerran seuraavassa Note-sarjan puhelimessa, joihin Samsungilla on ollut lisätä mahdollisimman paljon uusia ominaisuuksia.