Uusimmat

Lähimaksamisen käytetty tekniikka monipuolistumassa

Kuva: Pexels / Ivan Samkov

05.07.2024 09:12 Muropaketin toimitus

Lähimaksamisen yleistymisen mahdollistanut NFC (Near Field Communication) -tekniikka on tulevaisuudessa saamassa merkittävän päivityksen.  Tekniikan takana oleva NFC Forum on nimittäin monipuolistamassa yhden lähimaksun myötä siirrettävien tietojen määrää.

NFC Forumissa on edustettuna suurimmat teknologia-alan nimet, kuten Apple, Google ja Qualcomm. Sen vastuulla on myös seuraavan sukupolven NFC-tekniikan ominaisuuksien luominen. Yksi tulevista ominaisuuksista on nimeltään monitoimikosketus (Multi-Purpose Tap). Tämän ansiosta yhdellä NFC-lähimaksulla siirrettävän datan määrä on merkittävästi nykyistä suurempi.

Esimerkiksi yhden lähimaksutapahtuman aikana voisi suorittaa mobiilimaksun luottokortilta, tarkistaa ostajan iän sitä vaativa ostoksia varten mobiili-ID:llä ja saada vielä ostoksesta digitaalisen kuitin. Myös erilaiset kanta-asiakkuudet voisivat tunnistua yhdellä lähimaksutapahtumalla.

Ihan hetkeen toimintoa ei käytännössä nähdä, sillä NFC Forum kertoo monitoimikosketuksen olevan vielä ideointivaiheessa.