UUSIMMAT

Langattomien kuulokkeiden vastamelutoiminto paranemassa – Qualcomm esitteli uutta tekniikkaansa

03.09.2020 10:30 Muropaketin toimitus

Langattomat kuulokkeet ovat nousseet todellisiksi hittituotteiksi. Paremmista versioista löytyy vastamelutoiminto, joka tuo moneen tilanteeseen lisää kuuntelumukavuutta. Qualcomm on nyt esitteli nyt uutta tekniikkaa, jolla erityisesti langattomien nappikuulokkeiden vastamelutoiminnosta saataisiin aiempaa suorituskykyisempi, mutta samalla entistä mukavampi.

Qualcommin juuri julkaiseman mukautuvan vastamelutoiminnon (Qualcomm Adaptive Active Noise Cancellation) -teknologian valtiksi kerrotaan sen toiminnan kyvyn mukautua siihen, miten kuulokkeet istuvat käyttäjän korvassa. Qualcommin mukautuva vastamelu on suunniteltu ottamaan reaaliaikaisesti huomioon sen, miten tiukasti kuulokkeet istuvat, ja miten paljon ääntä vuotaa korviin. Tulppien ei tarvitsisi uuden tekniikan myötä istua korvassa niin tiukasti kuin monissa nykykuulokkeissa. Tämä on omiaan lisäämään käyttömukavuutta.

Käytön helppoutta lisää se, ettei tekniikkaan hyödyntävissä kuulokkeissa vaaditaan mitään kalibrointeja tai ohjelmallisia sopeutuksia käyttäjän korviin. Myös äänenlaadun vaihtelun pitäisi vähetä vastamelua käytettäessä. Toimintakyvyn kerrotaan myös säilyvän, on sitten kyseessä musiikin kuuntelu, puhelut tai virtuaaliapurin kanssa jutustelu.

Qualcommin mukautuva vastamelu on ensimmäiseksi tarjolla kuulokkeissa, joissa käytetään QCC514x -Bluetooth-audiopiiriä.