Lenovo ja Google tuovat ensimmäisen Project Tango -puhelimen markkinoille kesällä

09.01.2016 14:23 Petrus Laine

20160109lenovotango

Lenovo ja Google ovat kertoneet CES-messujen yhteydessä aikovansa julkaista ensimmäisen kuluttajille suunnatun Project Tango -älypuhelimen tulevana kesänä. Project Tango on Googlen kehittämä alusta, joka hyödyntää tietokonenäköä ja -tunnistusta skannatakseen ja tunnistaakseen ympäristönsä.

Project Tango -älypuhelin tunnistaa ympäristönsä kolmen kameran avulla. Yksi kameroista on pyhitetty syvyysinformaatiolle, toinen värille kolmannen ollessa perinteinen kamera laajakulmaisella ns. kalansilmä-linssillä. Kameroiden lukema informaatio prosessoidaan Qualcommin tarkemmin nimeämättömällä Snapdragon-piirillä, mutta todennäköisesti kyse on tämän vuoden lippulaivamallien suosimasta Snapdragon 820:stä. Live-esityksissä Lenovo ja Google keskittyivät lähinnä lisätyn todellisuuden sovelluksiin.

Lenovon ja Googlen yhteistyössä kehittämä puhelin tulee maksamaan alle 500 dollaria ja se tulee sijoittumaan erittäin suurikokoisten puhelinten joukkoon 6 – 6,5 tuumaisella näytöllään. Julkaisuaikatauluksi mainittiin kesä 2016.

Ars Technica, Lenovow ill launch first Project Tango phone this summer, but won’t show it yet