UUSIMMAT

Lenovo ja Google tuovat ensimmäisen Project Tango -puhelimen markkinoille kesällä

09.01.2016 14:23 | Petrus Laine | 2

20160109lenovotango

Lenovo ja Google ovat kertoneet CES-messujen yhteydessä aikovansa julkaista ensimmäisen kuluttajille suunnatun Project Tango -älypuhelimen tulevana kesänä. Project Tango on Googlen kehittämä alusta, joka hyödyntää tietokonenäköä ja -tunnistusta skannatakseen ja tunnistaakseen ympäristönsä.

Project Tango -älypuhelin tunnistaa ympäristönsä kolmen kameran avulla. Yksi kameroista on pyhitetty syvyysinformaatiolle, toinen värille kolmannen ollessa perinteinen kamera laajakulmaisella ns. kalansilmä-linssillä. Kameroiden lukema informaatio prosessoidaan Qualcommin tarkemmin nimeämättömällä Snapdragon-piirillä, mutta todennäköisesti kyse on tämän vuoden lippulaivamallien suosimasta Snapdragon 820:stä. Live-esityksissä Lenovo ja Google keskittyivät lähinnä lisätyn todellisuuden sovelluksiin.

Lenovon ja Googlen yhteistyössä kehittämä puhelin tulee maksamaan alle 500 dollaria ja se tulee sijoittumaan erittäin suurikokoisten puhelinten joukkoon 6 – 6,5 tuumaisella näytöllään. Julkaisuaikatauluksi mainittiin kesä 2016.

Ars Technica, Lenovow ill launch first Project Tango phone this summer, but won’t show it yet

Keskustelu

Eli Google pystyy kohta entistä tarkemmin kohdentamaan mainontaa, kun kännyköiden always on 3d-kamerat mallintavat käyttäjien elinympäristön :think:

Muropaketin uusimmat