Lenovolta luvassa huippuhalpa Android 7.0 -luuri

14.04.2017 15:25 |

Lenovo on tuomassa markinoille erittäin edullista Android 7.0 -älypuhelinta. Laitteen ympärillä pyörivät huhut ovat kuitenkin harvinaisen ristiriitaisia. Edes laitteen nimestä ei ole lopullista varmuutta, vaan kyseessä voi olla joko Moto E4 tai Moto C.

Joka tapauksessa Indonesiasta peräisin olevan tietovuodon perusteella uutuuden ominaisuudet olisivat tämän vuoden puhelimeksi todella vaatimattomat. Sikäläisen telehallintoviranomaisen sertifioinnin mukaan mallinimellä XT1755 tunnettu laite olisi varustettu hämmentävän heikkoresoluutioisella 854 x 480 pikselin näytöllä. Takakameraan olisi ollut varaa uhrata vain viisi megapikseliä, ja selfiet tallentuisivat kahden megapikselin resoluutiolla.

Tallennustilaa olisi tarjolla 16 gigatavua ja keskusmuistia oudosti 1, 2, 3 tai 4 gigatavua mallista riippuen. Puhelimesta uutisoinut PocketNow tosin epäilee muistivalikoiman olevan virhe, ja todellisuudessa laitteessa olisi vain gigatavu muistia.  Hyvin samantyyppiset speksit löytyvät jo aiemmin vuotaneesta XT1750-mallista. Käyttöjärjestelmänä uutuudessa olisi Android 7.0 Nougat ja sen hinnaksi odotetaan 50-80 dollaria.

Pocketnow spekuloi, että kyseessä saattaisivat sittenkin olla uudet Moto C -puhelimet, ja uusien E4 ja E4 Plus -laitteiden mallinimet olisivatkin todellisuudessa XT1762 ja 1773, joiden tiedot vuotivat julkisuuteen äskettäin Yhdysvaltain telehallintoviranomaisten kautta. Etenkin E4 Plus malli vaikuttaa mielenkiintoiselta, sillä heikkotehoiseen laitteeseen olisi ennakkotietojen mukaan ympätty peräti 5000 milliampeeritunnin akku.