UUSIMMAT

LeTV esitteli markkinoiden ensimmäisen Snapdragon 820 -puhelimen

06.01.2016 11:37 | Juha Kokkonen

lemaxpro

Qualcomm ja kiinalainen LeTV ovat esitelleet CES-messuilla markkinoiden ensimmäisen Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriä käyttävän älypuhelimen. Ensin Qualcomm esitteli laitetta omassa tilaisuudessaan ja heti perään LeTV julkaisi laitteen virallisesti omassa tapahtumassaan.

Le Max Pro on erittäin suurikokoinen puhelin, sillä sen näyttö on kooltaan 6,33 tuumaa. IPS-paneeliin perustuvan näytön tarkkuus on 1440 x 2560 pikseliä. Le Max Pron Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri sisältää neljä 2,2 GHz kellotaajuudella toimivaa Kryo-prosessoriydintä, Adreno 530 GPU:n, kolmitaajuus-WiFi-tuen (802.11ad), LTE Cat12 -yhteydet sekä Quick Charge 3.0 -pikalataustuen. RAM-muistia löytyy neljä gigatavua ja tallennustilaa 32, 64 tai 128 gigatavua. Muita keskeisiä ominaisuuksia ovat USB Type-C-liitäntä, 21 megapikselin kuvanvakaimella varustettu takakamera sekä 3400 mAh akku. Käyttöjärjestelmänä toimii kustomoitu Android 6.0 Marshmallow.

Le Max Prossa hyödynnetään myös Qualcommin Snapdragon Sense ID -sormenjälkitunnistustekniikkaa, joka hyödyntää ultraäänitekniikkaa. Se mahdollistaa mm. elävän kudoksen havaitsemisen, likaisen sormenjäljen tunnistamisen sekä asentamisen laitteen sisään jopa 400 mikrometriä paksun materiaalikerroksen alle. Esimerkiksi Le Max Prossa tunnistin sijaitsee takakuoressa 400 mikrometriä paksun metallipinnan alla.

Toistaiseksi Le Max Pron hinnoittelusta tai saatavuudesta ei ole tarkempaa tietoa. Aiemmin LeTV:n tuotteet ovat olleet saatavilla lähinnä Kiinan markkinoilla, mutta tiettävästi yrityksellä on aikomuksena laajentaa ainakin Yhdysvaltain markkinoille.

LeTV:n julkaisutiedote

Qualcommin julkaisutiedote

AndroidCentral, Chinese firm LeTV is the first with a phone using Qualcomm’s new Snapdragon 820 processor — we go hands-on.