UUSIMMAT

LG:ltä ja HTC:lta Snapdragon 652 -piirillä varustetut versiot lippulaivamalleista

13.04.2016 09:25 | Juha Kokkonen | 2

lg-g5-130416

Sekä LG että HTC ovat julkaisseet myös Snapdragon 652 -järjestelmäpiirillä varustetut versiot tuoreista lippulaivamalleistaan. Hiljattain markkinoille tullut ylemmän keskiluokan Snapdragon 652 -piiri rakentuu neljästä Cortex-A72- ja neljästä Cortex-A53-prosessoriytimestä sekä Adreno 510 -grafiikkasuorittimesta.

LG:n lippulaivamallin uusi variantti on nimeltään G5 SE ja se on ulkoisesti ja teknisesti täysin identtinen vakio-G5:n kanssa järjestelmäpiiriä ja RAM-muistin määrää lukuun ottamatta. Hitaamman järjestelmäpiirin ohella RAM-muistin määrää on pudotettu neljänneksellä kolmeen gigatavuun. G5 SE tulee myyntiin Latinalaisessa Amerikassa, Kiinassa sekä IVY-maissa.

htc-10-130416

HTC:n lippulaivapuhelimen Snapdragon 652 -version nimi on puolestaan 10 Lifestyle ja myös se on lähes identtinen HTC 10:n perusversion kanssa. Järjestelmäpiirin ohella eroa löytyy gigatavun pienemmästä RAM-muistista sekä LTE-yhteyksien nopeusluokasta (Cat.9->Cat.6). Myös HTC 10 Lifestyle tulee myyntiin lähinnä kehittyvillä markkina-alueilla, kuten Intiassa.

Keskustelu
Vierailija

Minä ainakin ostaisin tuon SD652 variantin, jos hinta samaa luokkaa kuin viime vuoden lippulaivoilla nyt.

Ei olisi kovin realistinen tuollainen hinta, koska puhelimien muut ominaisuudet ovat pysyneet ennallaan. Tuo järjestelmäpiirin ja muistin vaikutus hintaan on komponentteina muutaman kympin luokkaa – kaupan hyllyllä ehkä sen satasen.

Tuo sd652 pitäisi tuoda windows phone puolelle joltain valmistajalta niin saisivat nopeasti keskihintaluokan puhelin markkinat haltuun kun tällä hetkellä on vain lada ja mersu versioita mynnissä ja vielä kun microsoft ilmoitti ettei uusien mallien tuominen markkinoille kiinnosta se olisi helppo kohde.

Muropaketin uusimmat