Uusimmat

LG:ltä neljä uutta eri ominaisuuksiin keskittyvää älypuhelinta X Series -mallistoon

17.06.2016 12:58 Juha Kokkonen

lg-xseries-1-170616

LG esitteli MWC:ssä helmikuussa uuden X Series -puhelinmalliston, jonka ajatuksena on tarjota tiettyihin huippuominaisuuksiin keskittyviä malleja keskihintaluokkaan. Tuolloin päivänvalon näkivät X cam ja X screen, joiden vahvuudet näkyvät suoraan mallinimestä. Nyt LG on laajentanut X-Series-mallistoa neljällä uudella puhelinmallilla, joiden nimet ovat X power, X mach, X style ja X max. Käyttöjäjärjestelmänä kaikissa uutuusmalleissa on asianmukaisesti Android 6.0 Marshmallow.

lg-xpower-170616

X power on suunnattu kuluttajille, jotka käyttävät puhelintaan aktiivisesti ja kaipaavat hyvää akunkestoa. Vaikka laite on vain 7,9 mm paksu ja painaa 139 grammaa, on se varustettu kookkaalla 4100 mAh akulla. Lisäksi X power tukee MediaTekin Pump Express Plus -pikalataustekniikkaa, joka mahdollistaa jopa 24 watin lataustehon. Puhelimessa on lisäksi 5,3-tuumainen HD-tason näyttö, neliytiminen MediaTek MT6735 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 Gt sisäistä tallennustilaa, muistikorttipaikka, 4G-yhteydet, kahdeksan megapikselin etukamera sekä 13 megapikselin takakamera.

lg-xseries-2-170616

X mach on suunniteltu tarjoamaan nopeutta ja suorituskykyä kohtuulliseen hintaan. Se sisältää 1,8 GHz kellotaajuudella toimivan kuusiytimisen järjestlemäpiirin, jonka tarkemmasta mallista ei kuitenkaan ole vielä tietoa. Mobiiliverkkoon liitytään uuden LTE-Advanced-standardin mukaisella LTE Cat. 9 3CA -yhteydellä. X machin ulkomitat ovat 149,1 x 76,5 x 8,9 mm ja se painaa 150 grammaa. Muita keskeisiä rautaominaisuuksia ovat 5,5-tuumainen QHD IPS Quantum Display -näyttö, kolmen gigatavun RAM-muisti, 32 Gt tallennustila, muistikorttipaikka, LTE-yhteydet, 3000 mAh akku sekä kahdeksan megapikselin etukamera. 12,3 megapikselin takakamerassa on käytetty tavallista suurikokoisempaa sensoria, jonka pikselikoko on suuri 1,55 mikrometriä.

X style erottautuu LG:n mukaan massasta elegantilla muotoilullaan ja kaarevilla muodoillaan sekä poikkeuksellisella ohuudellaan. Laitteessa on 5,3-tuumainen HD-tason näyttö, Snapdragon 410 -järjestelmäpiiri, 1,5 Gt RAM-muistia, 16 Gt sisäistä tallennustilaa, muistikorttipaikka, 4G-yhteydet, viiden megapikselin etukamera, kahdeksan megapikselin takakamera ja 2100 mAh akku.

X max tarjoaa LG:n mukaan suurikokoisen näytön parempaa katseluelämystä varten, mutta ei julkaissut vielä mitään tarkempia tietoja laitteen teknisistä ominaisuuksista.

Kaikki neljä uutuusmallia saapuvat maailmanlaajuisille markkinoille kesäkuun lopulla. Saatavuudesta ja hinnoittelusta ilmoitetaan myöhemmin markkinakohtaisesti. TechRadar-sivusto on jo julkaissut ensituntumat-artikkelit X power- ja X mach -malleista. FoneArenan sivuilta löytyy puolestaan laitteiden tarkat speksilistaukset, joita LG ei omassa tiedotteessaan kertonut.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat