Uusimmat

Linc-moduuli muuttaa älypuhelimen radiopuhelimeksi

23.02.2017 12:39 Muropaketin toimitus

Motorolan modulaariseen Moto Z -puhelimeen ei vielä ole saatavilla hillitöntä määrää lisämoduuleja. Motorolan emoyhtiö Lenovo pyörittää kuitenkin Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta kilpailua, jossa kuka tahansa saa esittää ideoita puhelimen toimintoja laajentaviksi moduleiksi.

Langatonta latausta ja lisää akkukestoa tarjoavat palikat ovat keränneet rutkasti rahoitusta, mutta nyt pikkuhitiksi on nousemassa myös keksintö nimeltä LINC: The Smart Walkie Talkie. Nimensä mukaisesti se tuo älykännykkään radiopuhelinominaisuudet.

LINC käyttää kuluttajaluokan GMRS/FRS-taajuuksia ja tukee 22 kanavaa. Kantomatkaa luvataan noin 8–10 kilometriin asti. LINC-sovelluksella radion kautta voi puheen lisäksi lähettää esimerkiksi tekstiviestejä ja GPS-sijaintitetoja. Hätänappulaa painamalla lähtee automaattisesti SOS-viesti, jos vaikkapa luonnossa samoillessa tapahtuu onnettomuus. Laite käyttää omaa 1500 milliampeeritunnin akkuaan, josta riittää virtaa valmiustilassa 20 tunnin ajan.

Sadan dollarin hintainen LINC: The Smart Walkie Talkie on suunniteltu Moto Z -puhelimen moduuliksi, mutta sitä voi käyttää minkä tahansa Android-puhelimen kanssa, ainoastaan näppärää takakuoreen kiinnitystä ei ole käytössä muilla puhelinmalleilla. Rahaa yritetään saada kasaan 12 000 dollaria. Siitä on kerättynä tällä hetkellä vajaa puolet.