Markkinoiden muotipuhelimet

18.01.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Matkapuhelimet ovat jo pitkään olleet trendituotteita ja valmistajien muotoilu ja suunnittelu on puhuttanut useamman mallin kohdalla. Toki kaikki yritetään tehdä käytännölliseksi ja hyvänäköisiksi, mutta nyt on alkanut nousemaan kokonaan uusi joukko erillisiä muotipuhelimia, joiden kohderyhmänä ovat olleet erityisesti muotitietoiset naiset.

Siemens Xelibri-mallisto

Saksalainen matkapuhelinjätti, Siemens Mobile, on muotipuhelimien alalla eräänlainen edelläkävijä. Yrityksen siiven alta löytyy erillinen Xelibri-mallisto, josta julkaistaan syksyisin ja keväisin uusi päivitetty versio uusine malleineen.

Xelibri-puhelinten tuotekehityksessä on valittu pari hyvin selkeää linjaa, eli puhelimet ovat tyylikkäästi ja erikoisesti muotoiltuja, mutta niiden ominaisuudet eivät kuitenkaan ole mitään merkittäviä. Valinta on puhtaasti kohderyhmää silmällä pitäen tehty. Usein erillisen muotipuhelimen ostaja ei kaipaakaan kaikkia mahdollisia uusia ominaisuuksia, eikä halua niistä myöskään maksaa.

Yksittäisiä malleja eri valmistajilta

Lähes kaikilla suuremmilla matkapuhelinvalmistajilla on mallistoissa pari muotitietoisille ihmiselle tarkoitettua puhelinta. Yleisesti malleista yritetään kuitenkin suunnitella suurempaa kohderyhmää kiinnostavia ja oman tyylin voikin luoda esimerkiksi vaihtokuorilla. Näin saadaan kätevästi ominaisuudet ja oma tyyli yhteen pakettiin, eikä kuluttaja joudu turhaan metsästämään erillisiä muotituotteita korkeaan hintaan.

Status-asema ja puhelin

Matkapuhelinta pidetään nykyään jo eräänlaisena status-esineenä, eli kuvaamassa kantajansa arvoasemaa. Naiset suosivat pieniä ja siroja puhelimia , jotka voidaan tarvittaessa ripustaa esille esimerkiksi kaulaan. Kyseinen ilmiö on jo tuttu joistakin maista, mutta Suomessa moinen tapa ei ole erityisesti noussut suosioon ainakaan vielä.